Els concerts de Falles tornen a l'Albereda amb Zoo, La Fúmiga, Fangoria o La Habitación Roja

L’Ajuntament programa dues jornades amb espectacles gratuïts de més de huit hores en el cap de setmana previ a la setmana gran

Imatge d'arxiu d'un concert anterior del grup Zoo
Imatge d'arxiu d'un concert anterior del grup Zoo / Europa Press

Dues jornades amb concerts de huit hores i mitja. És el format escollit per l’Ajuntament de València per a recuperar els concerts de Falles en un antic espai, l’Albereda. Durant dos dies, divendres i dissabte previs a la setmana gran de les festes, una vintena de formacions, que canten en castellà i en valencià, actuaran en aquest escenari, on ja s’ubicaven els espectacles fa dècades.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, va anunciar divendres aquest nou format de concerts. A més, seran debades. El patrocinador repartirà 10.000 entrades als que els compren productes des de l'1 de febrer i l’ajuntament en repartirà 5.000 més.

Així, el divendres 10 de març actuaran a la zona de l’antic llit del Túria Fangoria, Miss Caffeina, La Habitación Roja, Nancy's Rubias, el DJ Chimo Bayo, Fat Gordon, La Lusi, Marien Baker i Tania Bayo.

L’endemà serà el torn de dos dels grups més destacats que canten en valencià del territori: Zoo i La Fúmiga. Amb ells estarà Nonai Sound, Pupil·les, Prod DJ, Colomet, DJ Lauder, Salva Gómez, Carlos Areces i Aníbal Gómez. Les actuacions començaran a les 18:00 hores i s’allargaran fins a les 3:30 hores de la matinada.

Fins ara, els concerts de Falles s'ubicaven al jardí de Vivers. El regidor de Cultura Festiva ha justificat el trasllat dels concerts amb la reivindicació veïnal que reclamava estendre els actes a més punts de la ciutat: "Alguns col·lectius veïnals havien demanat que els concerts tornaren a l'Albereda per a descentralitzar l'activitat que hi ha durant aquest cap de setmana", quan la ciutat ja tindrà programats alguns actes de Falles.

Canvi premeditat

A més, Galiana ha apuntat que el trasllat dels concerts a l’Albereda era un projecte en què l’Ajuntament de València treballava "des de fa molt temps". En aquesta línia, el regidor de Cultura Festiva indicava que "les Falles d'enguany són el millor moment, per ser les primeres sense restriccions per la covid".

Els concerts no seran els únics que canviaran d'ubicació a les pròximes Falles, sinó que els castells de focs d'artifici també es mouran. Enguany es dispararan des de la Ciutat de les Arts, després de més de 36 anys muntant-se més amunt del llit del Túria, entre el pont de l'Exposició i el pont de les Flors.

També et pot interessar

stats