El cartell de les Falles de València 2023 ret homenatge a la mirada de la dona

La imatge, batejada Ofrena a la feminitat, transforma les falleres en subjecte actiu, amb les Falles vistes a través dels seus ulls

El cartell oficial de les Falles 2023 durant la presentació a l'Ajuntament
El cartell oficial de les Falles 2023 durant la presentació a l'Ajuntament / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València ha presentat aquest divendres de vesprada el cartell oficial de les Falles 2023, elaborat per Democracia Estudio. La imatge, batejada Ofrena a la feminitat, mostra una fallera mirant les flames de la Cremà. El cartell, segons els creadors, “ret un homenatge integrador a la dona en la festa, passant de ser un subjecte passiu, focus i objecte de totes les mirades, a ser un subjecte actiu, amb les Falles vistes a través dels seus ulls”.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha desvelat el cartell en un acte celebrat al Saló de Cristall del consistori, on ha estat acompanyat per les falleres majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto.

Galiana ha destacat que la imatge gràfica d’enguany és “una imatge potent, amb una inqüestionable capacitat comunicativa i que ret homenatge a la dona fallera amb una proposta cridanera, actual i molt fallera”. El regidor ha felicitat Democracia Estudio, responsable d’elaborar aquest treball amb un estil molt editorial, “que ens recorda els cartells dels anys cinquanta”, i que serà “una targeta de presentació immillorable per a la nostra festa gran”, ha destacat.

Democracia Estudio va ser seleccionat entre una quarantena de candidatures per un jurat protagonitzat per representants designats per les principals associacions valencianes del sector del disseny, la il·lustració i la comunicació publicitària.

La seua principal font d’inspiració ha sigut la cartelleria de Josep Renau i Manuela Ballester, “trencant una llança en favor d’aquesta dona, que a la seua ombra, va ser partícip de moltes de les obres atribuïdes al dissenyador”.

A més, els creadors han explicat que s’han basat en el fet que “la feminitat és una de les protagonistes de la festa: la falla com a monument i eix central de la festivitat és un nom femení; les Falles que donen pas a la primavera, una estació que metafòricament suposa renàixer de la natura, de la Mare Terra; i la fertilitat, que comporta feminitat per excel·lència”.

Les falleres major i infantil de València i les corts d'honor, aquest divendres
Les falleres major i infantil de València i les corts d'honor, aquest divendres / Ajuntament de València

També et pot interessar

stats