Portsxinel·la torna a omplir els Ports de teatre de titelles internacional per Pasqua

Més de trenta activitats, entre espectacles de titelles, teatre d’objectes, música i cercaviles participatives podran gaudir-se en dotze pobles de la comarca fins al 7 d’abril

Espectacle 'Dom Roberto' de la companyia portuguesa Red Cloud
Espectacle 'Dom Roberto' de la companyia portuguesa Red Cloud / À Punt NTC

La huitena edició del Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la pren aquest cap de setmana la comarca dels Ports amb una vintena de funcions gratuïtes per a tots els públics que s'ofereixen en la primera setmana de programació i que recorreran Vilafranca, Palanques, Herbers, Portell de Morella, el Forcall, la Mata, Vallibona, Morella i Villores. Seran els primers dies d’un calendari que es reprén la setmana que ve i fins al 7 d’abril.

Hi ha propostes premiades internacionalment que venen d'Estònia, Mèxic, l'Argentina, Itàlia i Colòmbia, al costat de companyies d'Aragó, el País Basc, Andalusia, Astúries i la Comunitat Valenciana, que completen una agenda que cerca dinamitzar el turisme cultural en tota la comarca.

En total, s’han programat 36 activitats, entre funcions d’espectacles que inclouen el teatre de titelles, objectes o la música, tallers, cercaviles participatives i xerrades que permetran descobrir diferents tècniques d’aquest llenguatge artístic adreçat a menuts i grans.

Un dels plats forts d’aquest dissabte el servirà la companyia estoniana Tricktrek a les 12:30 hores amb l’espectacle Kuthi a la plaça de Colom de Morella. És una producció sobre la guerra amb una posada en escena amb titelles mecànics i de fusta que transporta els espectadors a un castell medieval i els seus secrets.

També hi haurà representacions a les 12:00 hores a la plaça de Sant Antoni de Vallibona amb la cercavila participativa Insectes, de la colombiana LaPinzón, i tot seguit, l’espectacle Organik, a càrrec d'Ameztu Antzerkia.

De vesprada, a les 18:00 hores a Portell de Morella hi haurà una funció d'El rei i l’eruga que menjava herba, de la companyia italiana La Bottega Teatreale. A la mateixa hora, la companyia portuguesa Red Cloud portarà Dom Roberto fins a la plaça de Colom de Morella, mentre que la cercavila Insectes viatjarà fins a la plaça la Vila de Villores.

És en aquest municipi on, a les 18:30 hores, acabarà la jornada amb l’espectacle La història mai contada de Caputxa, l’única funció dels asturians Kamante Teatro, que repensa el paper de les xiquetes en els contes clàssics a partir d'un fragment del cèlebre relat de la Caputxeta.

El dimarts 2 d'abril arrancarà la segona setmana de Portsxinel·la, amb altres quinze oportunitats per a gaudir amb el teatre de titelles i el turisme d'interior per la comarca dels Ports.

També et pot interessar

stats