La Generalitat recupera "Pasqua als Parcs" amb més d'un centenar d'activitats per Setmana Santa

Els 27 espais protegits —22 parcs naturals, un monument natural i quatre paisatges— estan preparats per a rebre a les 40.000 persones que s'estima que els visiten durant aquest pont festiu

Presentació de la campanya al Centre d'Interpretació del Parc Natural del Túria
Presentació de la campanya al Centre d'Interpretació del Parc Natural del Túria / Generalitat

La Generalitat ha recuperat la campanya "Pasqua als Parcs" per a donar a conéixer el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana amb un centenar d'activitats durant Setmana Santa.

Els 27 espais protegits —22 parcs naturals, un monument natural i quatre paisatges—, preparats per a rebre a les més de 40.000 persones que s'estima que els visiten durant aquesta Setmana Santa.

Així ho ha detallat la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, en la presentació del dispositiu especial que s'ha elaborat per a aquestes vacances, en el Centre d'Interpretació del Parc Natural del Túria.

Pradas ha detallat que durant aquests dies de vacances estaran disponibles 120 senderes a peu amb una extensió conjunta de 1.295 quilòmetres als quals se sumen 330 quilòmetres en 19 rutes per a bicicleta, altres 24 per a cadires Joëlette (83 quilòmetres) i 15 rutes més adaptades per a persones amb mobilitat reduïda en 12 parcs naturals.

"Disposem d'una oferta de 1.772 quilòmetres de rutes als parcs naturals per a totes les edats i condicions en els quals es disposen 159 berenadors i àrees recreatives", ha detallat.

Aquesta proposta es complementa amb el centenar d'activitats, entre les quals destaquen rutes interpretatives que s'ofereixen als visitants com "Descobrint els camins dels pelegrins" que es realitzarà a Penyagolosa. També amb altres campanyes com les cadires Joëlette itinerants que permeten a persones amb mobilitat reduïda gaudir d'aquests espais.

A això cal unir els 35 observatoris disposats per tots els enclavaments i els elements d'accessibilitat com les audioguies i sons de fauna en l'Albufera, la Calderona, la Serra Mariola, les Columbretes, la Mata i Santa Pola, les maquetes tàctils a la Font Roja i les Gorges del Cabriol o les rutes sensitives del Prat de Cabanes i la Serra Escalona.

Durant les últimes setmanes, un total de 230 professionals han treballat per a "posar a punt" sendes, miradors, observatoris i elements de senyalització amb la finalitat que "totes les persones puguen gaudir i conéixer l'immens patrimoni natural de les tres províncies".

També et pot interessar

stats