Titelles de set metres per a interpretar una obra de Falla en la primera òpera familiar de les Arts

Protagonitzaran El retablo de maese Pedro, una composició que es va estrenar a París fa tot just un segle i que està basada en un capítol d'El Quixot

Una de les escenes de la primera òpera familiar del Palau de les Arts, que es representarà divendres / Palau de les Arts
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de novembre 2023 - 14:48 Actualitzat: 10 de novembre 2023 - 15:53

Un espectacle de teatre dins del teatre, protagonitzat per titelles de més de set metres, que retran homenatge a dues personalitats de la cultura espanyola, Cervantes i Falla. És la primera òpera que ha produït el Palau de les Arts per al públic familiar i que s’estrena aquest divendres, El retablo de maese Pedro. L’òpera, basada en un capítol d'El Quixot de Miguel de Cervantes, coincideix amb el centenari de l’estrena de l’obra a París.

El valencià Pablo Rus dirigirà els cantants del Centre de Perfeccionament Iria Goti (Trujamán), Max Spósito (maese Pedro) i Daniel Gallegos (el Quixot) i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, segons avancen des del Palau de les Arts.

Coproducció del Teatro Real de Madrid

La Companyia Etcètera, Premi nacional d'Arts Escèniques per a la infància i la joventut (2014), i el director, Enrique Lanz, signen la imponent posada en escena d'El retablo de maese Pedro, feta en coproducció amb el Teatro Real de Madrid i el Festival de Granada.

Enrique Lanz és net d’Hermenegildo Lanz, l'artista que va crear els titelles originals per a l'estrena de l'obra de Falla a París. Hi haurà una doble funció de l'obra per a aquest divendres, una en exclusiva per al públic del programa didàctic del centre i una altra, a les 19:30 hores, oberta al públic familiar, amb entrades a quinze euros.

El retablo de maese Pedro està basat en el capítol 26 de la segona part d'El Quixot. En aquest episodi, Cervantes aborda la trobada del Quixot amb maese Pedro i el seu ajudant, Trujamán, que ofereixen una funció de titelles en la qual representen El retablo de la libertad de Melisendra, un romanç medieval que narra l'alliberament de la francesa Melisendra, esposa de Don Gaiferos, a qui reté captiva el rei moro Marsilio.

El cavaller errant, incapaç de discernir entre ficció i realitat, acabarà destruint els titelles de mestre Pedro per a salvar els fugitius.

També et pot interessar

stats