Comença el festival de titelles que porta 34 funcions a més de vint pobles de la Vall d’Albaida

El MIT programa representacions finalistes dels Max i, fins i tot, vingudes del Regne Unit, a més de muntatges valencians

Els titelles i l'actriu que protagonitzaran un dels espectacles compresos en la MIT, Estación Paraíso, de la companyia La Maquiné
Els titelles i l'actriu que protagonitzaran un dels espectacles compresos en la MIT, 'Estación Paraíso', de la companyia La Maquiné / La Maquiné
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'octubre 2023 - 14:57 Actualitzat: 09 de novembre 2023 - 08:24

Els titelles tornaran a recórrer més d’una vintena de pobles de la Vall d’Albaida des d'aquest dijous, en una nova edició, i ja en van 38, de la Mostra Internacional de Titelles, la MIT. Entre les principals apostes del festival d’enguany, destaquen algunes propostes finalistes dels Max, com ara l’espectacle d’adults, Estación Paraíso o Parade, el circo de los valientes, per al públic familiar.

Des de més lluny arriben espectacles com The insect Circus, un muntatge que representarà a la Vall d’Albaida la companyia britànica String Theatre. Són alguns dels detalls que s’han desvelat en la presentació d’aquesta mostra.

Activitats paral·leles

A més de les 34 funcions programades en 21 municipis, enguany es recuperen els tallers de construcció i manipulació de titelles, activitat que s’havia suspés en les últimes edicions a causa de la situació sanitària.

La directora artística de la MIT, Marisol Limiñana, va presentar les diferents companyies i espectacles de la programació d’aquest any, i destacava “les companyies andaluses, com La Maquiné, guanyadora del Premi Lorca 2022 de Teatre Andalús i també els espectacles finalistes dels Premis Max durant diverses edicions".

Entre aquest segon grup de muntatges guardonats amb els Max, Limiñana apuntava a dos espectacles, el d’adults, Estación Paraíso, i Parade, el circo de los valientes, un espectacle per a públic familiar.

En la mateixa línia, Limiñana citava la companyia Ymedio Teatro, que representarà Eco. En el programa tampoc faltaran les companyies valencianes. El programa complet es pot consultar en el web del MIT.

Els pobles participants en aquesta edició són Agullent, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Montaverner, Montitxelvo, l'Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, la Pobla del Duc, Quatretonda, Ràfol de Salem i Salem. A aquests municipis, habituals en el MIT, enguany s’afig Llutxent, que per primera vegada s’uneix a aquesta activitat cultural.

Els representants de les entitats col·laboradores en aquest festival destacaven, en l'acte de presentació, el fet que el MIT permet que propostes culturals arriben a molts municipis que no arriben ni al miler d’habitants i que, gràcies al MIT, poden fer un tast d’espectacles escènics de primer nivell. 

També et pot interessar

stats