La ment, darrere dels impressionants titelles del Cirque du Soleil

Gerardo Ballester, creador dels titelles de l’espectacle 'Luzia', del Cirque du Soleil, és un artista mexicà que va passar un any com a estudiant a Gandia

Moment de l'espectacle 'Luzia', del Cirque du Soleil / À Punt NTC

Darrere dels titelles gegants del cavall i el jaguar, estreles de l'espectacle del Cirque du Soleil, està Gerardo Ballester, un mexicà que té una part del seu cor a Gandia, on va estudiar l'últim any de Comunicació Audiovisual gràcies a un programa internacional d'estudiants. Una etapa que no ha pogut oblidar.

“Vaig tindre la sort de vindre ací, a Gandia, a la Politècnica de València”, relata Ballester. “Com a estudiant dedicat a les arts, l’experiència de viure en altre país t’obri la ment”.

Gerardo fa possible que hi haja animals dins d'un circ sense animals: “Els circs tradicionals tenien animals, i el Cirque du Soleil va decidir des del principi que no hi hauria animals en aquest espectacle”.

Arribar fins on ha arribat no ha sigut fàcil. Ballester afirma que hi ha molt de treball fora de la pista perquè l'art i la faena semblen màgia. “Tots hem de tindre molta disciplina i no sempre és tan senzill com la gent s'imagina. Però sí que és un treball molt màgic, perquè la màgia sí que és com la gent s’imagina”

També et pot interessar

stats