El Cirque du Soleil torna a Alacant i proposa un viatge a Mexic amb pluja a l'envelat

La companyia canadenca presenta Luzia, l’espectacle estrenat fa uns mesos, que li permet reprendre la marxa després de la profunda crisi de la pandèmia

Una de les escenes de 'Luzia', l'espectacle que interpretarà la companyia canadenca a Alacant fins al 21 d'agost
Una de les escenes de 'Luzia', l'espectacle que interpretarà la companyia canadenca a Alacant fins al 21 d'agost / Matt Beard (Cirque du soleil)

El Cirque du Soleil torna a Alacant per a convidar els espectadors a un viatge oníric, per un món vibrant i sumptuós, a mitjan camí entre la realitat i la irrealitat, amb l’espectacle Luzia. Després de quatre anys sense estar a la ciutat, el Cirque du Soleil presenta, des d’aquest dijous i fins al 21 d’agost, Luzia, el muntatge que va estrenar al gener a Londres.

Aquest espectacle està ambientat a Mèxic i proposa els 2.600 espectadors que caben sota l'envelat que ha alçat a Alacant un recorregut a través de les acrobàcies que fan en un antic plató de cinema, l’oceà, un saló de ball ple de fum o, fins i tot, un àrid desert.

A mitjan camí entre la tradició i la modernitat, els acròbates actuen sota la pluja dins de la pista o interpreten escenes on volen com a exòtics pardals humans. Amb maniobres arriscades, que els fan pegar la volta 360 graus en un gronxador o fer piruetes a quasi vint metres d’altura, desenes de ballarins i acròbates suggeriran els espectadors un viatge pels indrets mexicans.

Després d’Alacant, l'espectacle continuarà la seua gira per Europa, que portarà el Cirque du Soleil fins a Zuric al setembre i fins a Madrid al novembre.

Amb Luzia, un espectacle que tenia previst fer parada a Alacant des d’abans de la pandèmia, la companyia canadenca reprén el ritme habitual de representacions.

Amb la crisi sanitària, la companyia va acomiadar quasi 5.000 professionals, el que suposava el 95% de la plantilla davant la impossibilitat de dur a terme els espectacles pel confinament i les restriccions imposades per a posar fre al virus. 

També et pot interessar

stats