Paco Plaza: “Cal reivindicar València com un plató de cinema de luxe”

La abuela, l’últim film del director valencià, opta a dos premis Goya: millors efectes especials i millor música original 

Entrevista a Paco Plaza, director de la película 'La abuela', amb dues nominacions als Goya

Després d’aconseguir-ho amb la trilogia Rec i amb Verónica, el director valencià Paco Plaza ens torna a ficar la por al cos. Amb el llargmetratge La abuela, que compta amb dues nominacions als Premis Goya, el mestre del terror ens enfronta a la major de les pors: la vellesa.

Un dels cabuts als quals opta, el de millors efectes especials, se'l podria endur el també valencià Ferran Piquer, que crea per a la darrera pel·lícula de Plaza eixa atmosfera inquietant i paranormal que ja li ha valgut dos premis Goya en passades edicions. La banda sonora de La abuela, obra de Fatima Al-Qadiri, també ha rebut la nominació a la millor música original per una composició ben especial que, com explica Paco Plaza, fuig dels tòpics del gènere.

El director del film celebra l’honor d'assistir a una gala que per primera vegada es fa a casa. “Jo espere que això servisca per a reivindicar a València com un plató de cine de luxe” explica Plaza, qui ha recordat la qualitat tècnica de la professió, així com un clima i un entorn natural privilegiats que fan d’aquesta una terra de cinema.   

També et pot interessar

stats