Nathalie Poza amplia la nòmina de reconegudes figures del festival de cine d’Alacant amb el guardó dels joves actors

El certamen vol premiar “el talent” i “la vàlua” de l’actriu, que recollirà el guardó en la gala inaugural, amb Amenábar i Karra Elejalde

L'actriu Nathalie Poza estarà a Alacant el pròxim 3 de juny per a recollir el guardó
L'actriu Nathalie Poza estarà a Alacant el pròxim 3 de juny per a recollir el guardó / Festival internacional de Cine d'Alacant

Al cineasta Alejandro Amenábar i a l’actor basc Karra Elejalde, s’afig l’actriu Nathalie Poza, que rebrà el Premi Ciutat d’Alacant, del Festival Internacional de Cinema que acull la ciutat des de principis de juny. Amb aquest guardó, que reconeix la trajectòria de joves actors, s’amplia la nòmina de reconegudes figures del món cinematogràfic que guardona aquest festival.

El festival, que comença el 3 de juny, reconeixerà la “gran carrera” de Nathalie Poza, que ja va estar a Alacant, quan aquest certamen va lliurar un premi a l’actriu Blanca Portillo, com ha recordat el director del Festival Internacional de Cinema d'Alacant, Vicente Seva. El responsable del festival, ha recordat que en aquesta ocasió Poza “serà la protagonista” en rebre un homenatge que pretén reconéixer “el seu talent i vàlua”.

Em fa molt feliç aquest reconeixement per tornar a Alacant i la immensa alegria de celebrar a Alejandro Amenábar, que sap com pocs de la delicadesa de l'instrument que som els actors Nathalie Poza - Actriu

Per la seua banda, l'actriu s'ha mostrat agraïda pel guardó: “Em fa molt feliç aquest reconeixement per tornar a Alacant, per l'afecte i respecte pel festival i, especialment, pel seu director Vicente Seva, i la immensa alegria de celebrar a Alejandro –Amenàbar–, que sap com pocs de la delicadesa de l'instrument que som els actors. Va ser un honor tocar les notes de la seua partitura amb Karra Elejalde i estic desitjant celebrar-lo amb tots vosaltres”.

Tant el director Alejandro Amenábar com Karra Elejalde estaran en la gala inaugural del certamen, atés que rebran sengles guardons. En el cas del cineasta, rebrà el premi Lucentum en reconeixement a la trajectòria llaurada en l’àmbit de la direcció cinematogràfica, mentre que Karra Elejalde rebrà el premi honorífic del festival per les més de tres dècades de trajectòria.

El Premi Ciutat d’Alacant s'entregarà en la gala inaugural el 3 de juny al Teatre Principal d’Alacant. L’any passat el va rebre Dani Rovira i en edicions anteriors Inma Cuesta, Juana Acosta, Verónica Echegui, Irene Escolar, Marian Álvarez, Mario Casas, Lucía Jiménez, Ernesto Alterio, Raúl Arévalo, Fernando Tejero, Pilar López d'Ayala, Hugo Silva o Marta Etura.

Nathalie Poza ha treballat amb directors consagrats, com el mateix Alejandro Amenábar en Mientras dure la guerra –que li va valdre una nominació al Goya 2020 a la millor actriu de repartiment–; amb Icíar Bollaín en La boda de Rosa –Premi Platí a la millor actriu de repartiment, Biznaga de Plata de la millor actriu de repartiment i Goya 2021 a la millor actriu de repartiment–, Manuel Martín Cuenca en Malas temporadas –nominada als premis de l'Acadèmia en la categoria de millor actriu protagonista–, o amb Mariano Barroso en Todas las mujeres– per la qual va ser nominada al Goya a millor actriu secundària.

A més, Poza va rebre el seu primer Goya com a millor actriu protagonista per No sé decir adiós

També et pot interessar

stats