El Festival de Cinema d'Alacant reconeix la trajectòria de Dani Rovira

L'actor rebrà el guardó en la gala inaugural del certamen el 21 de maig en el Teatre Principal d'Alacant

Imatge d'arxiu de Dani Rovira
Imatge d'arxiu de Dani Rovira / Festival de Cinema d'Alacant

L'actor, còmic i presentador Dani Rovira, serà un dels principals homenatjats de la 19a edició del Festival Internacional de Cinema d'Alacant. El malagueny rebrà el premi ciutat d'Alacant, que distingeix la trajectòria de joves actors i actrius del panorama nacional.

El guardó, que s'entregarà en la gala inaugural el 21 de maig en el Teatre Principal, és un reconeixement a l'actor, que tant ha fet riure a la seua generació. L’any passat va rebre aquest reconeixement Inma Cuesta i en edicions anteriors actors i actrius com Juana Acosta, Verónica Echegui, Irene Escolar, Mario Casas o Raúl Arévalo.

"Dani Rovira és tota una icona i un exemple, un artista que traspassa la pantalla. El veus com un més de la teua família i, al mateix temps, et fa riure sense parar. Estem molt contents de comptar amb ell en el festival", ha comentat Vicente Seva, director de l’esdeveniment.

Dels monòlegs en bars a protagonitzar nombroses pel·lícules d’èxit

Dani Rovira (Màlaga, 1980) es va iniciar en la comèdia fent monòlegs en bars i cafeteries. A partir de la seua participació en Paramount Comedy el 2008, va fer aparicions en programes de televisió com El club de la comedia.

Va formar part de l'equip de No le digas a mamá que trabajo en la tele, i Alguien tenía que decirlo. Mentre es feia un lloc en el món de la televisió, Rovira continuava de gira per tot Espanya des del 2003 amb espectacles de comèdia i va representar el seu propi espectacle, ¿Quieres salir conmigo? 

El 2014 va aparéixer en la seua primera pel·lícula, Ocho apellidos vascos, que li va valdre el Premi Goya com a millor actor revelació, en una cerimònia en la qual, a més, va exercir de presentador. Va tornar a presentar la gala dels Goya en els anys 2016 i 2017.

Des de llavors, Dani Rovira no ha parat de filmar llargmetratges, amb una mitjana de dues pel·lícules a l'any. Entre molts títols, destaquen Ahora o nunca, el drama 100 metros, el gran èxit en taquilla Superlópez o Los Japón

El 2021 aconsegueix un gran èxit gràcies al seu paper com a presentador del programa La noche D, especialment, pel seu espectacle Odio, que el situa en el número 1 d'allò més vist en Netflix durant dues setmanes consecutives.

El Festival Internacional de Cinema d'Alacant, que se celebrarà del 21 al 28 de maig, compta amb el suport d’À Punt Mèdia, la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant City & Beach, l’Institut Valencià de Cultura, i altres empreses col·laboradores.

També et pot interessar

stats