Alejandro Amenábar rep el Premi Lucentum del Festival Internacional de Cinema d'Alacant

El certamen projectarà totes les pel·lícules del director de cinema a partir del 2 de juny

Alejandro Amenábar rep el Premi Lucentum del Festival Internacional de Cinema d'Alacant / À Punt NTC

El Festival Internacional de Cinema d'Alacant ha guardonat Alejandro Amenábar amb el Premi Lucentum i serà el mateix cineasta qui reculla aquest guardó, amb el qual es ret homenatge a la trajectòria de directors espanyols. Amenábar arreplegarà el guardó durant la gala inaugural del Festival de Cinema, que serà el 3 de juny al Teatre Principal d'Alacant, segons ha informat l'organització aquest divendres en un comunicat.

El certamen acollirà una retrospectiva del director en què es projectarà tota la seua filmografia, que es compon de les pel·lícules Tesis, Abre los ojos, Los otros, Mar adentro, Ágora, Regresión i Mientras dure la guerra. El cicle començarà el divendres 2 de juny als cinemes Kinépolis d'Alacant —coincidint amb el 20é aniversari de Mar adentro— i a la presentació està previst que assistisquen Amenábar i l'actriu madrilenya Belén Rueda, una de les protagonistes del film.

Amenábar ha destacat que és "meravellós" rebre aquest homenatge del Festival de Cinema d'Alacant, i que està "molt agraït". Confessa que amb aquests homenatges viu una espècie de contradicció, perquè és al que s’aspira quan es comença amb la professió, “però després, quan passen els anys, em fa una mica de pudor". El director també ha ressaltat que viurà aquest premi com una experiència, sobretot per a sa mare, que viu per la zona d'Alacant. "Estic segur que li farà moltíssima il·lusió", ha emfatitzat.

Enorme projecció

El director del Festival, Vicente Seva, s'ha mostrat molt content que Aménabar reculla el guardó, ja que el director té una trajectòria i projecció enorme “i mereix tots els homenatges".

Assegura que poder tornar a veure amb ell Mar adentro i oferir tota la seua obra perquè els alacantins i els visitants recorden les seues grans pel·lícules, és un luxe per al festival i per a la ciutat.

En edicions anteriors, altres homenatjats del Premi Lucentum han sigut Álex de l'Església, Rodrigo Cortés, Bigas Lluna, Daniel Monzón, Jaume Balagueró, Imanol Uribe, Jaime Chávarri, Rodrigo Sorogoyen i Isabel Coixet.

Alejandro Amenábar va nàixer a Santiago de Xile el 1972. És director de cinema, guionista i compositor i ha guanyat, entre molts altres premis, nou Premis Goya, un Oscar —per Mar adentro— i un Globus d'Or. Ha escrit el guió de les set pel·lícules que ha dirigit i ha compost quasi totes les bandes sonores d'aquests films.

També et pot interessar

stats