La Mostra de València bat rècord de públic en reunir més de 17.000 espectadors

La presència del cineasta Sorrentino, les projeccions de les pel·lícules valencianes o els concerts van atraure el públic, i les gales d’inici i clausura van ser les que més gent van congregar

La presentació de la pel·lícula 'Paco Roca, dibuixant la vida' va ser una de les que més assistents va suscitar
La presentació de la pel·lícula 'Paco Roca, dibuixant la vida' va ser una de les que més assistents va suscitar / Mostra de València-Cinema del Mediterrani

L’última edició de la Mostra de València, que ha acollit la ciutat entre el 19 i el 29 d’octubre, ha sigut la que més públic ha atret des que aquest festival es va recuperar el 2018. Un total de 17.429 persones han assistit a les projeccions, xarrades i activitats celebrades en els deu dies de festival, el que suposa un increment del 73,15% respecte als 10.066 assistents de l’any passat.

Aquestes bones xifres encara es poden veure incrementades, ja que continua oberta l'exposició dedicada a la cineasta Helena Cortesina.

L’organització del festival atribueix aquest augment d’espectadors, d’una banda, a la reobertura del Palau de la Música, i d'una altra, a la presència a València del cineasta italià Paolo Sorrentino, premiat amb la Palmera d'Honor de la Mostra, que va omplir la sala de la Filmoteca en la majoria de les sessions.

Fonts de l’organització apunten que el Palau de la Música va permetre acollir les gales d'inauguració i clausura de la Mostra, però també sessions que van alçar “gran expectació” i “van esgotar les entrades disponibles”, entre les quals citen les pel·lícules valencianes Quan no acaba la nit i Paco Roca, dibuixant la vida, així com els concerts de la Banda Simfònica Municipal i l'Orquestra de València.

L'assistència de públic a les seccions que concursaven ha tornat a créixer respecte a edicions anteriors, gràcies a l’interés en pel·lícules com Fireworks o A House in Jerusalem, amb sessions plenes i col·loquis posteriors. D’altra banda, l’augment de projeccions en la Secció Informativa s’ha traduït en una gran participació en les votacions per al Premi À Punt del Públic, el més renyit des que es va instaurar el guardó.

Que un cineasta desconegut a Espanya, com Edgar Pêra, òmpliga la sala en la presentació de la seua pel·lícula significa que la gent valora la Mostra Eduardo Guillot - Director artístic de la Mostra de València

Eduardo Guillot, director artístic de Mostra de València, ha destacat que “enguany hem notat més que mai la confiança i la implicació del públic en les propostes del festival”.

En aquest sentit, apuntava que “un cineasta desconegut a Espanya com Edgar Pêra òmpliga la sala en la presentació de la seua última pel·lícula significa que la gent valora la Mostra i està disposat a acompanyar-nos en el descobriment de directors i pel·lícules a les quals no poden tindre accés d'una altra manera”.

També et pot interessar

stats