‘Quan no acaba la nit’ fa reviure la Ruta del Bakalao a la Mostra de València

El film d’Oscar Montón retrata aquesta època de transgressió i efervescència cultural que ja va retratar en un documental

'Quan no acaba la nit' arriba a la Mostra de València i a les sales de cinema

Quan no acaba la nit, el primer llargmetratge de ficció del director valencià Oscar Montón sobre la Ruta del Bakalao, arriba aquest diumenge a la Mostra de València, una història sobre l’amistat en la València de principis dels noranta, una època de transgressió i l'efervescència cultural.

El film "conta la història d’un grup d’amics del barri del Cabanyal en els anys vuitanta, basat en persones reals que han passat per la meua vida, que comencen a viure l’aventura d’eixir a les nits en una València amb una escena destacada", explica el director.

Montón captura l'essència i l'esperit dels llocs, moments i vivències de la ruta, una època que va viure de ben a prop i que l’any 2006 va donar com a resultat l’aclamat documental 72 h... Y Valencia fue la ciudad. "El documental el vaig fer amb imatges que vaig enregistrar jo mateix al llarg dels anys 80, juntament amb altre company, i després vaig pensar que la història es podria contar d’una altra manera".

"És una pel·lícula feta per gent que va viure la ruta de veritat, que li té molta estima a aquella època i que intenta reflectir tots els vessants d’aquella efervescència de cultura, sentiments i d’alliberació que va haver-hi", confirma l’actor Martín Doménech.

Ara, mítiques discoteques com Spook i Masia serveixen d’escenari a aquesta cinta que aglutina un repartiment jove íntegrament valencià que encarna els sentiments d’uns personatges que troben en la festa una forma d’evasió dels seus problemes quotidians. A més, també compta amb la participació especial del músic i DJ Chimo Bayo.

"Moltes persones podran sentir-se identificades", admet l’actriu Àlex Monterde, "en cada personatge podem veure una part de la ruta, el seu vessant humà és el més important en la pel·lícula". 

La cinta, que ja ha passat pels festivals de Màlaga, d’Alacant i d’Elx, es presenta aquest diumenge a les 19:30 hores a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València i arribarà a les sales de cinema aquesta mateixa setmana.

També et pot interessar

stats