La Mostra torna a apostar pel cinema valencià independent

En la 38a edició homenatjarà amb la Palmera d’Honor al director italià Paolo Sorrentino

Fotograma de la pel·lícula 'Quan no acaba la nit'
Fotograma de la pel·lícula 'Quan no acaba la nit' / Mostra de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'octubre 2023 - 07:33 Actualitzat: 19 d'octubre 2023 - 07:48

La Mostra de València de Cinema del Mediterrani celebra la 38a edició del 19 al 29 d’octubre amb una nova aposta pel cinema valencià, a més d’oferir estrenes a Espanya de les diferents vores d’aquest mar.

L’oferta d’enguany està reforçada per una sèrie de projectes que tenen en comú “el seu caràcter independent i el seu finançament modest”, explica l’organització en una nota de premsa. La majoria s’han produït quasi sense ajudes o subvencions i busquen donar-se a conéixer a través de la finestra que els ofereix el festival. I, entre totes, abasten una àmplia diversitat de temes i propostes cinematogràfiques que donen fe dels moviments que s'estan produint en l'audiovisual valencià actual.

Alguns dels títols són Halála, del cineasta Ramón Alfonso; Ser ficció, un projecte autogestionat i rodat a Sagunt (Camp de Morvedre) per Àlex Andrés i Emilio Encabo Lucini, o el documental L'home que va poder filmar, un recorregut per la trajectòria com a cineasta d'Antonio Llorens. També s'hi podran veure La vida comença hui, adaptació del musical homònim de Tonet Ferrer, i Quan no acaba la nit, un viatge a la Ruta del Bakalao que proposa el director Óscar Montón

Però a més del cinema propi, a la Mostra també es podrà gaudir de sis estrenes a Espanya de films mediterranis, molts d’ells protagonitzats per dones fortes, amb el rerefons de la convivència, el conflicte i els secrets en les trames, com ara Lost Country, el segon llargmetratge del serbi Vladímir Perišić o Afloat, de la directora turca Aslihan Unaldi. A més, en aquesta edició els elements fantàstics es fan un espai al festival i la Secció Oficial de la Mostra obri la porta als fenòmens paranormals amb Animalia, un thriller amb elements fantàstics de la directora marroquina Sofia Alaoui.

Homenatge a Paolo Sorrentino

La Palmera d’Or enguany serà per al director italià Paolo Sorrentino, que a més de rebre aquest homenatge farà una classe magistral aquest divendres a les 17:00 a la Filmoteca de València. Per a completar l’homenatge que la Mostra li fa, es projectaran també alguns dels seus films com ara La gran bellesa, Las consecuencias del amor o Un lloc per quedar-s'hi.

L'Ajuntament de València organitza el festival i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), el Palau de la Música, Barreira Art + Disseny i À Punt Mèdia com a mitjà oficial.

També et pot interessar

stats