La Mostra de València estrena el documental vital de Paco Roca

El director, Batiste Miguel Gil, ha presentat la cinta al públic amb el dibuixant valencià

La Mostra de València estrena un documental sobre la vida de Paco Roca / À Punt NTC

La 38a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani acull l'estrena absoluta de Paco Roca. Dibuixant la vida, en el qual Batiste Miguel Gil traça un recorregut vital i artístic pel guardonat dibuixant i il·lustrador. El documental, que es projecta dins de les Sessions Especials del festival, mostra Roca en ple procés de creació i en boca dels seus amics, com Carlos Areces, Alejandro Amenábar, Joaquín Reyes, Elvira Lindo o Josep Manel Casany. 

“Ací, l'èxit és de Batiste, ja que aconsegueix que semble interessant la vida d'un dibuixant. Crec que el documental tracta de transmetre els dos mons de qualsevol creador: el de la intimitat i la creativitat, fins a la part d'exposició pública, promoció i viatges, que també envolten l'obra i la vida de l'autor”, ha explicat l’artista.

El documental mostra també el procés creatiu de Regreso al Edén, una creació en la qual Roca parla de la seua família i de la València de la postguerra. “Aquesta obra m'emociona en particular, perquè està inspirada en ma mare. Ella ve d'una família humil, era analfabeta. Mai hauria sigut la portada de cap revista i vaig pensar que hi havia una història per a contar, una part de la seua vida era com rescatar una part de l'existència de les dones en plena postguerra”, ha explicat.

Premi Nacional de Còmic i fill predilecte de València, al llarg dels seus més de vint anys de carrera Roca ha portat el còmic molt més enllà de les històries de superherois i temes infantils als quals ens té acostumat el gènere. Aborda la vida adulta, amb les seues dolçors i les seues amargors, sempre amb molta calidesa i delicadesa. “En el còmic cap tot”, com ell mateix defén.

Assegura que l’inspiren les situacions quotidianes, “des d'una conversa que escoltes al carrer, una escena que veus en el metro, una història que t'han contat”. Agraeix dedicar-se al que li agrada, “un luxe” i “el millor que et pot passar”. 

També et pot interessar

stats