La mostra dels Guerrers de Xi'an del MARQ suma més de 50.000 visitants en només dos mesos

L'exposició, que continuarà a Alacant fins al gener del 2024, és una de les que més públic congrega a Espanya

Exposició "Guerrers de Xi'an" al MARQ d'Alacant
Imatge d'arxiu de l'exposició 'El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi'an', al MARQ d'Alacant / Europa Press

L'exposició El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi'an ha batut rècords d’assistència al Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ), en superar la barrera dels 50.000 visitants en els dos primers mesos d'exhibició.

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha fet públic aquest divendres el balanç de visites en la mostra, que continuarà al museu fins al gener del 2024, perquè el govern xinés no permet que les peces estiguen fora del país per més de deu mesos, segons ha indicat la corporació provincial en un comunicat.

L’exhibició ha sigut tot un èxit d’assistència des que la van inaugurar, ja que només en la primera setmana hi anaren més de 10.000 persones i en el primer més en visitaren la mostra més de 20.000.

Mazón ha destacat que per a la Diputació és "una gran satisfacció" rebre més de mil entrades diàries, dades que són "extraordinàries, com tot el que envolta aquesta exposició, única en el món i una de les més visitades d'Espanya".

A més, ha informat que en els pròxims dies s'instal·larà a la zona del passeig de l'Esplanada d'Alacant l'escultura gegant d'un guerrer de Xi'an, que ha elaborat l'artista alacantí José Manuel García, Patxi. Una peça d'onze metres d'altura que serà una "important promoció" per a la mostra.

Per la seua banda, el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha ressaltat que la mostra ofereix un "original i elaborat disseny expositiu", amb materials didàctics i accessibles per a tots els públics. També disposa de recursos sensorials que "han permés crear un ambient immersiu a través de diferents olors".

L'exposició inclou una selecció de 120 peces originals procedents de nou museus i institucions de la Xina. El conjunt dels Guerrers de Xi'an està declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat des del 1987.

També et pot interessar

stats