Els guerrers de Xi’an atrauen més de 10.000 visites a Alacant en només dues setmanes

El públic madrileny, el valencià i el murcià, quant a les visites nacionals; i els britànics, seguits pels neerlandesos i els nord-americans

31.03.2023 | Els guerrers de Xi'an arriben al Museu Arqueològic d'Alacant
Algunes de les estatues dels guerrers de Xi'an de la mostra del MARQ d'Alacant / À Punt NTC

Més de 10.000 persones han visitat ja l’exposició dels guerrers de Xi’an, que acull el Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), en només dues setmanes que porta oberta, el que suposa “superar totes les expectatives” de públic previstes, segons assenyalen des de la Diputació d’Alacant, entitat que gestiona aquest espai museístic.

Pel que fa a la procedència dels visitants que ha rebut la mostra El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi’an, destaquen els madrilenys, seguits pels valencians, els murcians, els manxecs, els castellanolleonesos i els andalusos, com detallen des de la Diputació. Quant al turista estranger, els britànics lideren la classificació, seguits pels neerlandesos, els estatunidencs i els nòrdics.

Davant aquesta gran expectació, el MARQ ha habilitat un complet programa de visites guiades en quatre idiomes —valencià, castellà, anglés i francés— i que abasta un ampli ventall d'horaris. També ha programat visites teatralitzades.

Reserva d'entrades

La reserva d'entrades es pot sol·licitar a través de la pàgina web i en les taquilles del MARQ amb descomptes per a majors de 65 anys, joves i estudiants, entre altres col·lectius.

El president de la diputació, Carlos Mazón, ha mostrat la satisfacció davant les més de 10.000 visites i ha destacat "la gran repercussió" que aquesta mostra tindrà per a la província d'Alacant.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, per la seua banda, ha recordat que els Guerrers de Terracota del Primer Emperador de la Xina, declarats patrimoni de la humanitat des del 1987 i Premi Príncep d'Astúries de les Ciències el 2010, entre moltes altres distincions, es podran contemplar al Museu Arqueològic fins al gener del 2024.

Aquesta mostra inclou, a més de nou estàtues i un cavall, més d'un centenar de peces originals, moltes d'elles exhibides per primera vegada fora de la Xina.

També et pot interessar

stats