Susi Sánchez: “Que el meu poble em faça aquesta mostra de carinyo em resulta molt emocionant”

L'actriu guanyadora de dos Goya rep el premi honorífic del MICE de Xirivella

L'actriu valenciana Susi Sánchez, entrevistada per À Punt NTC
L'actriu valenciana Susi Sánchez, entrevistada per À Punt NTC / À Punt NTC

L’actriu valenciana Susi Sánchez ha rebut aquesta vesprada el Premi Honorífic de l'onzena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE). Xirivella (Horta Sud), el poble natal de la intèrpret guanyadora de dos premis Goya, homenatja així l'extensa carrera de Sánchez, que inclou vora noranta títols entre cine i televisió, als quals s'ha de sumar l’experiència damunt els escenaris.

“Que el meu poble em faça aquesta mostra de carinyo em resulta molt emocionant”, confessa l’actriu. El reconeixement li ha arribat a l'actriu especialment en els darrers anys. El 2019 va guanyar el primer Goya, en la categoria de millor actriu protagonista, per encarnar el personatge d'Anabel en La malaltia del diumenge de Ramón Salazar. I la consolidació definitiva ha arribat amb el segon Goya com a millor actriu de repartiment, que va rebre en l'edició d'enguany, gràcies a la seua interpretació en la pel·lícula Cinco lobitos, d'Alauda Ruiz d'Azúa.

Sánchez ens confessa que per a ella la vida i el treball formen un tot indissoluble. "Per a mi és quasi el mateix, en el sentit que el que expresse en el meu treball són sempre parts de mi", explica. "Sent que tinc més llibertat que abans per a treballar i que aprofite més els personatges. I tot això m'ha dut als tres o quatre últims anys, en què hi ha hagut una explosió de reconeixement", afig l'actriu.

Sánchez, que diu que ara "s'està prenent un descans de l'actuació", està totalment bolcada en l'Acadèmia de Cinema. Actualment, ostenta la vicepresidència segona, i comenta que li dona l'oportunitat de fer un "treball molt creatiu en el qual es poden fer moltes coses que ajuden als companys del món de l'audiovisual". Això sí, també assegura que no es retirarà mai de l'actuació, perquè va "unida" a ella.

A més d'entregar-li el premi, aquesta jornada inaugural es projecta una de les últimes pel·lícules de l'actriu: Loli Tormenta. El film també ha servit per a homenatjar pòstumament la figura del seu director, Agustí Villaronga, que va morir a principi d'enguany. Pròximament, també se li farà entrega del títol honorífic a altre dels nostres actors més reconeguts: Guillermo Montesinos, nascut a Castelló de la Plana.

El festival MICE s'allargarà fins al pròxim 26 d'octubre, i comptarà amb una completa programació que inclourà llargmetratges, curtmetratges, tallers i moltes més activitats. Tot, pensat perquè la xicalla puga gaudir i aprendre del cinema.

També et pot interessar

stats