La valenciana Susi Sánchez guanya el Goya a millor actriu de repartiment

'As bestas', de Rodrigo Sorogoyen, es converteix en la gran triomfadora de la nit amb nou estatuetes, mentre que 'Alcarràs', de Carla Simón, no n'aconsegueix cap

Susi Sánchez rep el Goya a millor actriu de repartiment per 'Cinco lobitos' / Europa Press

La valenciana Susi Sánchez ha guanyat el Goya a millor actriu de repartiment pel seu paper en Cinco lobitos d’Alauda Ruiz de Azúa. Es tracta del segon Goya que l’Acadèmia de Cinema espanyola li atorga en la seua carrera. Ha sigut l’única de les huit nominacions valencianes a tornar amb una estatueta.

Sánchez s’ha imposat, així, a altres intèrprets de primer nivell com Carmen Machi, nominada per Cerdita; Penélope Cruz, per En los márgenes; Ángela Cervantes, per La maternal i la francesa Marie Colomb, per As bestas.

La gala de la 37a edició dels Premis Goya, celebrada aquest dissabte a Sevilla, ha estat marcada per l’alta qualitat de les pel·lícules nominades i ha sigut testimoni del pas ferm de les dones com a candidates de nivell en els principals premis del cinema espanyol.

Els missatges de reconeixement a la trajectòria de Carlos Saura, desaparegut aquest divendres, s’han barrejat amb els de suport a la sanitat pública al llarg de les més de tres hores que ha durat la cerimònia.

Una de les sorpreses de la catifa roja l’ha donada la cantant il·licitana Blanca Paloma, recent guanyadora del Benidorm Fest, que s'ha passejat per sorpresa cantant la cançó Eaea, amb la qual representarà Espanya en el pròxim festival d'Eurovisió.

‘As bestas’, gran triomfadora de la nit amb nou estatuetes

As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, s’ha convertit en la gran triomfadora de la nit amb nou premis, entre els quals, el Goya a millor pel·lícula i millor direcció. A més, aquest fosc thriller gallec ha obtingut estatuetes per al millor actor protagonista (Denis Ménochet), millor guió original, millor direcció de fotografia, millor so i millor muntatge.

Amb cinc premis, li segueix un altre thriller, Modelo 77, reconegut amb el millor maquillatge i perruqueria, millors efectes especials, millor direcció d'art, millor disseny de vestuari i millor direcció de producció.

Cinco Lobitos s’ha endut tres estatuetes de les onze nominacions amb què comptava i Alcarràs, que partia amb el mateix nombre de candidatures, no n’ha guanyat cap.

Carlos Saura, Goya d’Honor, i Juliette Binoche, Goya Internacional

La mort del director de cinema Carlos Saura als 91 anys, un dia abans de rebre el Goya d'Honor, ha estat present en els discursos pronunciats a l’escenari en l’edició d’enguany. 

Un dels moments més emotius de la cerimònia ha arribat quan la seua parella, l'actriu Eulalia Ramón, i els seus fills, Anna i Antonio, han recollit l’estatueta amb tot l'auditori dret.

Director incansable, va sumar més de cinquanta pel·lícules que han forjat la cultura audiovisual espanyola, amb títols tan emblemàtics com El amor brujo, Cría cuervos o ¡Ay, Carmela!, amb la qual va guanyar els Goya a millor direcció i millor guió.

L'actriu francesa Juliette Binoche, que ha rebut el Goya Internacional per “l'extraordinària trajectòria i l'aposta per autors arriscats”, també ha reconegut en la gala que adora Saura i ha recordat que la seua pel·lícula Cría cuervos , que va veure quan era xicoteta, “es va quedar en ella per sempre".

Binoche suma l’estatueta a un Oscar, un Bafta i un Cèsar amb els quals ha estat premiada amb anterioritat per la seua brillant carrera. Aquest reconeixement s’entrega per segona vegada, després que Cate Blanchett el rebera l’any passat a València

També et pot interessar

stats