Cate Blanchett: "Com més diversa siga la gent darrere i davant de les càmeres, millor serà el cine"

L'actriu australiana, que rebrà aquesta nit el primer Goya Internacional, ha reivindicat la importància de moviments com l'antiracista #BlackLives Matter o el feminista #MeToo a la indústria cinematogràfica

Cate Blanchett aquest dissabte a València

L'actriu australiana Cate Blanchett rebrà aquest dissabte a València el primer Goya Internacional, un nou reconeixement de l'Acadèmia de Cine espanyola per a "personalitats que contribueixen al cinema com a art que uneix cultures i espectadors de tot el món".

Blanchett, que ja ha arribat a València, ha atés els mitjans i ha reivindicat la importància de moviments com l'antiracista #BlackLives Matter (les vides negres importen) o el feminista #MeToo (jo també) dins de la indústria del cine.

"Com més diversa siga la gent darrere i davant de les càmeres, més únic serà el cine", ha remarcat la intèrpret, que ha declinat fer declaracions sobre Woody Allen, acusat d'abusos sexuals.

Blanchett ha guanyat dos premis Oscar, a la millor actriu protagonista per Blue Jasmine de Woody Allen i a millor actriu de repartiment per L'aviador de Martin Scorsese, a més de tres Globus d'Or, tres Bafta i tres premis del Sindicat d'Actors, és un dels talents més reclamats per la indústria i respectats i volguts per amants del cinema de tot el món.

El guardó de l'Acadèmia de Cine espanyola reconeix la trajectòria de l'actriu australiana per "ser una figura extraordinària del cinema mundial” i per haver interpretat "personatges inoblidables que ja són part de la nostra memòria i del nostre present".

"El cinema espanyol sempre ha sigut una influència fonamental per a mi, el cinema en espanyol sempre m'ha semblat un element clau", ha assegurat i Blanchett, que ha citat referents hispanoparlants com Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro, Alejandro Amenábar i Pedro Almodóvar. La intèrpret ha afirmat que aquest guardó li és especialment significatiu perquè implica que el seu treball "ha arribat a un públic i a una cultura diferent que ella no esperava".

També et pot interessar

stats