Cate Blanchett rebrà el Goya Internacional a València

L'Acadèmia l'ha triada per ser "una figura extraordinària del cinema mundial” i "una actriu que ha interpretat personatges inoblidables"

L'actriu australiana Cate Blanchett rebrà el Goya Internacional
L'actriu australiana Cate Blanchett rebrà el Goya Internacional

L'actriu australiana Cate Blanchett rebrà el pròxim 12 de febrer a València el primer Goya Internacional, un nou reconeixement de l'Acadèmia de Cine espanyola per a "personalitats que contribueixen al cinema com a art que uneix cultures i espectadors de tot el món".

Aquest premi s'entregarà a Blanchett, que pròximament es posarà a les ordes de Pedro Almodóvar, per "ser una figura extraordinària del cinema mundial” i "una actriu que ha interpretat personatges inoblidables que ja són part de la nostra memòria i del nostre present".

Guanyadora de dos premis Oscar, a la millor actriu protagonista per Blue Jasmine de Woody Allen i a millor actriu de repartiment per L'aviador de Martin Scorsese, a més de tres Globus d'Or, tres BAFTA i tres Premis del Sindicat d'Actors, és un dels talents més reclamats per la indústria i respectats i volguts per amants del cinema de tot el món.

Actualment, es troba embarcada en la preproducció de la sèrie Disclaimer, dirigida per Alfonso Cuarón per a Apple+, que protagonitzarà i de la qual serà productora executiva i acaba d'acabar el rodatge de TAR, de Todd Field –que també produeix i protagonitza– i la versió de Guillermo del Toro de Pinotxo, per a Netflix.

Acabades d'estrenar i en cartellera té a hores d'ara El callejón de las almas perdidas, també de Del Toro, i la cinta No mires arriba, d'Adam McKay, que es pot veure en Netflix.

Recentment, es va confirmar que Blanchett serà la protagonista de Manual para mujeres de la limpieza, el primer llargmetratge en anglés de Pedro Almodóvar, que adaptarà el llibre homònim de Lucía Berlín, una producció del Deseo i Dirty Films, companyia de la qual Blanchett és la fundadora i directora al costat d'Andrew Upton.

L'actriu es va donar a conéixer internacionalment pel seu paper de reina Isabel I Anglaterra en Elizabeth (1998) pel qual va obtindre un BAFTA, un Globus d'Or i la seua primera nominació a l'Oscar.

És una de les poques actrius que ha guanyat els quatre premis més importants del cinema: dos Oscars, tres Globus d'Or, tres BAFTA i tres Premis del Sindicat d'Actors. A ells unirà el César honorífic de l'Acadèmia de Cinema francesa que rebrà el pròxim 25 de febrer i aquest primer Goya Internacional.

També et pot interessar

stats