Susi Sánchez s’emporta el Feroz a millor actriu de repartiment

La ruta, del director i guionista valencià Borja Soler, ha guanyat el premi a millor sèrie dramàtica, millor guió i millor actriu protagonista

Susi Sánchez amb la seua estatueta
Susi Sánchez amb la seua estatueta / Albert Ortega

La pel·lícula As bestas, dirigida per Rodrigo Sorogoyen, i Cinco lobitos, d'Alauda Ruíz de Azúa, han sigut les vencedores de la desena edició dels Premis Feroz, en endur-se cadascuna tres estatuetes en una gala molt disputada.

Gràcies a la seua interpretació en Cinco lobitos, la valenciana Susi Sánchez ha alçat el guardó a millor actriu de repartiment de pel·lícula. La producció també ha aconseguit el premi a millor actriu protagonista d'una pel·lícula per a Laia Costa i millor guió per a Alauda Ruiz de Azúa.

No obstant això, ha sigut As bestas, dirigida per Rodrigo Sorogoyen i coguionizada per Isabel Peña, la que ha obtingut el Feroz a millor pel·lícula de drama. També s'ha emportat les estatuetes a millor actor de repartiment d'una pel·lícula per a Luis Zahera i millor música original (Oliver Arson).

Carla Simón ha sigut la guanyadora a millor direcció per Alcarràs, i Competencia oficial ha sigut la millor pel·lícula de comèdia.

Pel que fa a les sèries, han brillat La ruta i No me gusta conducir, cadascuna amb tres premis. La primera, on el valencià Borja Soler ha participat en la direcció i el guió, ha obtingut el premi a millor sèrie de comèdia, millor actriu protagonista d'una sèrie per a Claudia Salas i millor guió d'una sèrie. Per la seua banda, No me gusta conducir ha guanyat el Feroz a millor sèrie de comèdia, millor actor protagonista d'una sèrie per a Juan Diego Botto i millor actor de repartiment d'una sèrie per a David Lorente.

L'equip de guionistes de La ruta, amb el valència Borja Soler (dreta)
L'equip de guionistes de La ruta, amb el valència Borja Soler (dreta) / Albert Ortega

Eduardo Casanova i La piedad han sigut guardonats amb el Premi Feroz Arrebato de ficció, i en la categoria de no-ficció la vencedora ha sigut La visita y un jardín secreto d'Irene M. Borrego.

Almodóvar reivindica la salut pública i recorda Agustí Villaronga en el seu homenatge

En aquesta desena edició dels premis, celebrada de nou a Saragossa, s'ha retut homenatge amb el Premi Feroz d'Honor al cineasta internacional Pedro Almodóvar.

Julieta Serrano, Rossy de Palma, Bibiana Fernández, Aitana Sánchez-Gijón, Leonor Watling i Milena Smit han pujat a l'escenari per a lliurar-li el guardó. Han recordat la seua obra i han lloat el seu treball per la seua “mirada sàvia, exigent i brètola”.

“La meua filmografia ha estat marcada per haver tingut una mare manxega amb una cultura basada en la supervivència i la falta de prejudicis a l'hora de tindre iniciatives”, ha compartit en el seu discurs, en el qual s'ha emocionat i ha admés que “el cinema moltes vegades és la millor teràpia i el millor reflex del teu futur”.

Almodóvar també ha volgut fer un al·legat en defensa de la sanitat pública d'Espanya: “Els problemes de salut dels espanyols ens afecten a tots, independentment que alguns tinguem l'oportunitat d'acudir a la sanitat privada”, ha sentenciat abans de dedicar un aplaudiment als sanitaris.

Abans de la gala, el director va avançar que dedicaria el seu premi al cineasta Agustí Villaronga, mort recentment. Aquest premi, ha afirmat, "l'he de dedicar a totes les persones que han treballat amb mi, que són moltes que no podré nomenar, però també a Agustín Villaronga, que hauria de ser ell qui recollira el guardó d'honor i no jo".

També et pot interessar

stats