Susi Sánchez i Fernando González, homenatjats en el Festival de Cinema d’Alacant

À Punt, mitjà oficial del certamen, retransmetrà pel web la gala de cloenda el pròxim dia 28

Festival de cine de Alicante
Els premiats en la gala inaugural del Festival de Cinema d’Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de maig 2022 - 06:30 Actualitzat: 21 de maig 2022 - 22:07

El 19é Festival de Cinema d’Alacant ha donat, aquest dissabte, el tret d’eixida amb una gala inaugural al Teatre Principal en la qual s’ha homenatjat Susi Sánchez, amb el Premi d'Honor, i Fernando González Molina, amb el Premi Lucentum.

L’actriu valenciana Susi Sánchez ha comentat que aquest guardó li fa "moltíssima il·lusió" i que ha sigut "una sorpresa absoluta". Per la seua banda, Fernando González Molina ha expressat que rebre aquest premi és "molt emocionant". "Acabar el viatge de la sèrie Paraíso a Alacant, on la rodàrem, ha sigut impressionant", en referència a l’estrena de l’última temporada de la sèrie en el marc del festival. 

El festival ha programat un centenar d’activitats fins al dissabte que ve, entre les quals hi haurà projeccions de llargmetratges, curts, la presentació de dues sèries, conferències sobre l’audiovisual i un laboratori de projectes de ficció.

Sis llargmetratges competiran per la Tessel·la d’Or en el Festival de Cinema de la ciutat. Turquia és el país convidat en el cicle Cine del Mediterrani. A més es presenten 60 curtmetratges de díhuit països. 

À Punt és el mitjà oficial del certamen per tercer any consecutiu i, per això, el web retransmet en streaming les gales del certamen: la d'inauguració aquest dissabte i la de cloenda dissabte que ve, dia 28.

Vicente Seva, el director del festival, ha celebrat en declaracions a À Punt la reobertura de la Ciutat de la Llum: "Alacant està en un bon moment", ha afirmat.

En aquesta línia, la secció de curtmetratges Alacant Cinema té la finalitat de promocionar els realitzadors audiovisuals locals. 

Enguany el festival acollirà la quarta edició del Laboratori de Projectes de Ficció, un espai de trobada "perquè persones amb projectes de guió o de sèries tinguen l’oportunitat de presentar-los als compradors de plataformes digitals i de canals de televisió", explica Seva.

També et pot interessar

stats