Blanca Paloma triomfa a Benidorm i representarà Espanya en Eurovisió

L’artista il·licitana s’ha imposat a l’altre favorit, Agoney, per 24 punts, en el Benidorm Fest

La valenciana Blanca Paloma representarà Espanya a Eurovisió 2023 amb 'Eaea' / À Punt NTC
À Punt NTC
Gaspar Molín @apuntnoticies
04 de febrer 2023 - 23:54 Actualitzat: 05 de febrer 2023 - 13:53

La mescla de flamenc i electrònica de Blanca Paloma s’ha imposat a les propostes de la resta de concursants del Benidorm Fest en unes votacions d’infart. El vot del jurat i el del públic han sigut decisius perquè el micròfon de bronze acabara en mans de la il·licitana, que continua així el seu camí cap a la gran final d'Eurovisió com a representant d'Espanya a Liverpool. Ha sumat un total de 169 punts, 24 més que el canari Agoney.

La sort ha volgut que les dues actuacions més esperades, les dels guanyadors de les semifinals, hagen anat seguides. "Hauré de volar per a no cremar-me", va comentar en to de broma Blanca Paloma en assabentar-se que cantaria Eaea després del Quiero arder d'Agoney. I com si es tractara d'una profecia, així ha sigut. La cançó de bressol amb referències lorquianes de la il·licitana ha agradat més que el ritme, el foc i la sensualitat del canari. 

L'artista gandienca Fusa Nocta, que va arribar a la primera semifinal amb Mi familia, com el segon tema més escoltat en plataformes, ha quedat l'última. La fusió de gèneres d'aquesta cançó, amb una base flamenca que fa referència a les seues arrels andaluses, i els moviments inspirats per la cultura ballroom no han convençut el jurat d'expertes.

D'ací a tres mesos, el 13 de maig, Eaea intentarà millorar la tercera posició de Chanel amb el seu SloMo en l'edició anterior i conquistar la victòria. Enguany la gala se celebrarà al Regne Unit a causa de la guerra a Ucraïna, ja que la cançó guanyadora va ser Stefania dels ucraïnesos Kalush Orchestra i la segona fou SPACE MAN del britànic Sam Ryder.

El president Ximo Puig ha felicitat Blanca Paloma en les xarxes socials amb un missatge en castellà en què també pregunta si "Preparem ja el Benidorm Fest 2024?".

El Benidorm Fest, més enllà de la música

Aquest dilluns el programa de reportatges d'investigació Zoom desvelarà els secrets d'un festival en què la Generalitat ha invertit enguany 1,5 milions d'euros i que l'any passat, segons el govern valencià, va oferir un retorn econòmic de 13 milions. El presentador Bérnar Giménez explicarà com va sorgir la idea de transformar aquesta ciutat de la Marina Baixa en una destinació musical i quines són les possibilitats de representar Espanya de les candidatures en llengües oficials que no siguen el castellà.

 

També et pot interessar

stats