‘Zoom’ viatja al cor del Benidorm Fest

El programa de reportatges d'investigació d'À Punt conta els secrets d’aquest famós certamen musical.

'Zoom' ens mostra des de dins el Benidorm Fest el dilluns 6 de febrer
'Zoom' ens mostra des de dins el Benidorm Fest el dilluns 6 de febrer / À Punt
04 de febrer 2023 - 11:01

Parlar de Benidorm és parlar de turisme, gratacels, estiu i platja, però també és parlar de música. La revolució del Benidorm Fest —esdeveniment per a triar al representant d'Espanya en Eurovisió— recorda el Festival de la Cançó de finals dels anys cinquanta, que cada any reunia els grans artistes del país en un mateix escenari. Zoom, el programa de reportatges d'investigació d'À Punt, viatja aquest dilluns 6 de febrer fins al cor del Benidorm Fest per a descobrir els secrets que atrauen els seus milers de seguidors.

Bérnar Giménez es pregunta per què Benidorm es triada tradicionalment per a acollir els festivals de música
Bérnar Giménez es pregunta per què Benidorm es triada tradicionalment per a acollir els festivals de música / À Punt

L'idil·li musical de la ciutat va nàixer el 1959 amb el Festival Internacional de la Cançó de Benidorm, un esdeveniment pel qual van passar artistes com Raphael, Julio Iglesias, Víctor Manuel i Joan Manuel Serrat. Per què Benidorm? Com va sorgir la idea de transformar-la en un destí musical? Zoom ho explica i mostra a l'espectador imatges, en exclusiva, que no han sigut emeses abans en televisió.

L'any passat, Chanel va aconseguir l'èxit musical amb la seua actuació en Eurovisió, encara que no va estar exempta de polèmica. Malgrat ser triada i abrigallada pel públic, les seues companyes Tanxungueiras van ser les més votades pel públic amb Terra, la seua cançó en gallec. Si hagueren cantat en castellà, haurien sigut les guanyadores? Per què Espanya no ha anat mai a Eurovisió amb una cançó en una llengua cooficial? L'espai investiga els motius i les possibilitats que tenen els seus participants de ser seleccionats si canten en una altra llengua.

La ciutat alacantina celebra la segona edició del Benidorm Fest
La ciutat alacantina celebra la segona edició del Benidorm Fest / À Punt

La Generalitat ha invertit 1,5 milions d'euros en la celebració del Benidorm Fest. L'any passat, el president Ximo Puig va confirmar 13 milions d'euros de retorn econòmic i enguany els hotels de Benidorm ja estan al 80% de capacitat. És un èxit? O aquests diners s'haurien d'invertir a promocionar grups i artistes valencians?

 À Punt fa zoom sobre el Benidorm Fest… Dilluns que ve, 6 de febrer, a les 22:00 hores. 

També et pot interessar

stats