Ni concerts ni 'mesons': Castelló de la Plana adapta les festes de la Magdalena per la covid

El consistori planteja un recorregut alternatiu per a les desfilades com el Pregó i el Pregó infantil

Detall de la Romeria de les Canyes de les Festes de la Magdalena de Castelló
Detall de la Romeria de les Canyes de les Festes de la Magdalena de Castelló / À Punt NTC

La Magdalena tornarà enguany, després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia, però ho farà adaptada a la situació sanitària actual. Així ho ha anunciat en un comunicat l’Ajuntament de Castelló de la Plana, que ha decidit que no oferirà la instal·lació i explotació de les carpes, mesons, fires i mercats gastronòmics que es treien habitualment a licitació per part del Patronat Municipal de Festes per a instal·lar-los en diversos punts de la ciutat durant la setmana festiva. Tampoc es programaran concerts. 

En tots dos casos, diuen des del consistori, s'ha considerat que es tracta d'activitats en què no es pot garantir el compliment de les mesures de prevenció i protecció davant de la covid, “ja que afavoreixen les concentracions de persones i que en determinats moments no es faça ús de la màscara perquè s'està consumint”.

Així s’ha acordat en una reunió de l’alcaldessa de la localitat, Amparo Marco, amb responsables de l'àrea de seguretat pública i emergències del consistori i altres tècnics municipals, per a planificar les pròximes festes de la Magdalena, que se celebraran del 19 al 27 de març. 

“Continuem planificant les pròximes festes de la Magdalena amb prudència i responsabilitat per a poder celebrar-les amb les màximes garanties de seguretat i per això no promourem des de l'Ajuntament cap esdeveniment gastronòmic o concert, mesura que minimitza el risc per a la salut i evita així més pressió hospitalària i assistencial”, ha explicat l'alcaldessa. 

Tot i això, en declaracions a À Punt NTC, el regidor de Festes, Omar Braina, ha explicat que aquesta decisió no impedeix que les entitats culturals, privades i festeres puguen fer els seus propis concerts i muntar els seus envelats. “Per a compensar aquest augment d’activitat, l’Ajuntament no farà el seua propi envelat”, ha matisat. 

Amb dades de la Conselleria de Sanitat Universal de dimarts passat, la capital de la Plana Alta presenta una incidència acumulada en els últims catorze dies de 5.101 casos cada 100.000 habitants, molt per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana, amb 4.107 contagis. 

Recorregut alternatiu per al Pregó i limitacions per a la Romeria

D'altra banda, l’Ajuntament plantejarà un recorregut alternatiu per a les desfilades com el Pregó i el Pregó infantil, de manera que discórreguen per carrers més amplis que eviten grans concentracions de persones, semblant a la Cavalcada de Reis. Quant a la resta de la programació, es continuaran estudiant les mesures de seguretat oportunes supeditades a l'evolució de la pandèmia.

Pel que fa a la Romeria de les Canyes, acte central de la festa, Braina ha detallat que hi haurà modificacions “no molt substancials, però evidents”. D’aquesta manera, ha assegurat que no es farà la paella monumental i, amb tota probabilitat, es podrà arribar al paratge de la Magdalena però no fins a l’ermita, on hi podria haver acumulació de gent. Encara no se sap com es faria el tradicional esmorzar a l’ermita de Sant Roc. 

El regidor ha insistit que l’evolució de la pandèmia determinarà la celebració d’alguns actes i ha demanat a la ciutadania “sensibilitat, prudència i responsabilitat”. 

També et pot interessar

stats