La Magdalena tornarà enguany a Castelló, "condicionada" per la covid

Seran les primeres festes des de 2019 i estaran adaptades a la situació de la pandèmia

Imatge de la tradicional Romeria de les Canyes
Imatge de la tradicional Romeria de les Canyes / Comunitat Valenciana Turisme, @c_valenciana (Twitter)

L'Ajuntament de Castelló i el món de la festa han acordat celebrar enguany les Festes de la Magdalena, previstes del 19 al 27 de març, “diferents” i “condicionades” a la situació de la covid. Així ho ha explicat als mitjans el regidor de Festes, Omar Braina, després de la reunió que ha tingut amb el món de la festa, juntament amb l'alcaldessa Amparo Marco. Braina ha exposat que les festes s’hauran d’anar adaptant en funció de la situació sanitària i de l'evolució. Seran les primeres festes de la Magdalena des de 2019.

El regidor ha demanat al món de la festa que tots “remen en la mateixa direcció”, perquè “hi haurà actes que es podran fer, altres que seran diferents i altres que no es podran fer”. En aquest respecte, ha explicat als mitjans que el consistori té prevista una programació oficial i una altra alternativa, per si cal modificar-la amb una evolució negativa de la pandèmia, amb canvis de recorreguts o aforaments, entre altres.

Preguntat sobre els actes que es podran fer i els que no, Braina no ha volgut avançar res, però ha confirmat que el pregó “no pot faltar”, que hi haurà gaiates perquè “sense gaiates no hi ha Magdalena”, i ha reconegut que la Romeria és un dels actes que en princpi podria quedar sotmés a canvis.

Per la seua part, el president de la Federació de Colles, Pepe Beltran, ha valorat la reunió com a molt positiva i ha dit que, junt amb l’Ajuntament, estan treballant per a unes festes “especials”. Beltran ha afegit que el punt de partida és la situació actual i les restriccions, i que “tot el que es puga millorar, millor”. En aquest sentit, ha indicat: “Si estem al març com ara, farem com ara: si millora, es podran alçar les restriccions”

També et pot interessar

stats