Una escultura de Marina Puche protagonitza la primera cremà celebrada al juliol

Un espectacle pirotècnic ha acompanyat aquest acte únic, que ha tingut com a escenari la plaça de l’Ajuntament de València

L'acte va ser part de la programació de la Gran Fira de Juliol / À Punt NTC

La Gran Fira de Juliol de la ciutat de València ha celebrat aquest divendres una cremà inusual, la primera en la història que es viu en el mes de juliol. La falla que va ser engolida per les flames a la plaça de l’Ajuntament de València era obra de l’artista valenciana Marina Puche, una peça en forma de cap que va presidir fins al mes de maig l’exposició retrospectiva “Amor a primera tinta”, al Centre del Carme Cultura Contemporània.

"Cremant la Fira", la nit d'estiu més “fallera”

Amb el nom de “Cremant la Fira”, la nit de divendres va tindre com a protagonista el cap dissenyat per Marina Puche, però l'espectacle no va acabar ací. A aquesta original cremà la va acompanyar un espectacle de focs artificials a càrrec de la pirotècnia del Mediterrani. Formava part del cicle Els Focs de la Fira, que ha conformat una programació pirotècnica de gran qualitat per a la Gran Fira de Juliol, com el piromusical homenatge a Nino Bravo o una mascletà a l'antiga que recuperava els trets tradicionals.

Marina Puche, l'artista valenciana que va fer història

La il·lustradora i artista fallera valenciana Marina Puche és un dels noms més importants de l’escena fallera actual. Artista fallera quasi de naixement, entre els seus triomfs destaca haver sigut la primera dona que ha deixat la seua signatura en la falla gran municipal amb la proposta "Cardioversió valenciana", que, al costat de Manolo García, va presidir la plaça de l'Ajuntament de la ciutat de València durant les Falles d'enguany.

L'any que ve serà l'encarregada de crear la falla municipal infantil del 2024, de la mà dels artistes fallers Ceballos & Sanabria. En aquesta ocasió serà un monument que afavoreix la consciència i responsabilitat ecològica, creat sense gens de suro i gens de ferro per a ser completament sostenible.

També et pot interessar

stats