María León: "He sigut víctima d’un abús policial"

L’actriu ha parlat a través de les xarxes socials després de ser detinguda per agredir, presumptament, un agent a Sevilla

María León en una foto d'arxiu, el 2019
María León, en una foto d'arxiu, el 2019 / Agències

L'actriu María León, detinguda dissabte a Sevilla per una presumpta agressió a un agent de la Policia Local, ha negat els fets i ha denunciat haver sigut víctima "d’un abús policial", per la qual cosa ha posat el cas en mans dels seus advocats.

En un missatge publicat a les xarxes socials, la intèrpret sevillana ha donat les gràcies per totes les mostres de suport rebudes i ha assegurat que "les últimes 48 hores han sigut veritablement difícils". "Negue haver agredit a ningú", ha sentenciat León, que ha dit posar tota la "confiança en la justícia".

L'actriu ha precisat que no és la seua intenció posar en dubte el treball necessari que fan els cossos i forces de seguretat de l'Estat al país, però ha denunciat haver sigut víctima d'un abús per part d'uns agents de la Policia Local de Sevilla.

El jutjat d'instrucció número 18 de Sevilla va acordar dissabte passat la llibertat provisional de l'actriu, que es manté investigada per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA).

La Policia Local de Sevilla la va detindre després d'agredir, presumptament, un agent que la conduïa a prefectura per a ser identificada, després de ser-li requerida la documentació al carrer durant una batussa amb una patrulla policial.

L’Associació Pro Drets Humans denuncia la falta de presumpció d’innocència 

L'àrea de presons de l'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia (APDHA) ha presentat una queixa davant el Defensor del Poble Espanyol (DPE) contra la Secretaria d'Estat de Seguretat i l'Ajuntament de Sevilla després de la detenció. En una nota de premsa, assenyalen que aquest cas exemplifica tres tipus d'irregularitats molt esteses entre les autoritats: la difusió de notes de premsa que pressuposen la culpabilitat de la ciutadania, descoratjar l'enregistrament de les actuacions policials i els innecessaris trasllats a dependències policials.

En l'escrit, l'entitat sosté que les declaracions emeses per les autoritats públiques després de la detenció "vulneren la normativa europea en matèria de presumpció d'innocència".

També et pot interessar

stats