Marató fotogràfica a Altea per a reivindicar la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas

Amb aquest Wiki Takes es pretén completar tant com siga possible la informació que es té sobre l’autora, molt vinculada a la localitat de la Marina Baixa

Altea és l'escenari principal de l'obra de Carmelina Sánchez-Cutillas / À Punt NTC

Els actes per a donar visibilitat a Carmelina Sánchez-Cutillas, nomenada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Escriptora de l'Any 2020-2021, encara no han acabat, a pesar que ja s'acosta la fi del nomenament, després que es va allargar un any més per l'arribada de la pandèmia.

Aquest dissabte se celebra a Altea (Marina Baixa) un Wiki Takes organitzat per Amical Wikimedia, Wikimedia España, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb el qual es pretén fotografiar tots els llocs clau de la localitat relacionats amb l'autora i, en concret, amb el seu llibre Matèria de Bretanya.

La marató fotogràfica es durà a terme de 9:00 h a 18:00 h i servirà també de concurs, ja que l'autor o autora de la millor fotografia rebrà un lot de llibres i el Diccionari normatiu valencià per part de l'AVL.

Amb aquesta activitat els objectius són millorar la informació que ja existeix sobre l'autora, ampliar-la amb tot allò que siga rellevant sobre la seua obra, com les fotografies d'Altea, i donar visibilitat també a les dones escriptores de la seua època.

Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020-2021

Carmelina Sánchez-Cutillas (1921-2009) fou una historiadora, novel·lista i poeta valenciana. Era neta de l'historiador Francesc Martínez i Martínez i va passar la infantesa entre València i Altea, ciutat que després seria l'escenari d'alguns dels seus llibres més celebrats.

Després de graduar-se en Filosofia i Lletres a la Universitat de València va començar a col·laborar en la secció cultural del diari Levante, amb articles d'història i literatura medieval.

Va publicar tant poesia, Un món rebel (1964), Conjugació en primera persona (1969), Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976) i Llibre d'amic i amada (1980), com prosa, on cal destacar la novel·la Matèria de Bretanya, que va guanyar l'any 1975 el premi Octubre-Andròmina de narrativa. L'èxit d'aquestes obres la va posicionar entre la generació de poetes valencianes de postguerra, juntament amb Maria Ibars, Matilde Llòria o Maria Beneyto.

A banda del Wiki Takes d'aquest dissabte, els organitzadors van dur a terme al juny una viquimarató a la Biblioteca Municipal de Benicalap Carmelina Sánchez-Cutillas on persones voluntàries van completar i millorar el seu perfil amb tota la informació recopilada sobre l'autora.

També et pot interessar

stats