Es reprén l'homenatge de l'any de Carmelina Sánchez-Cutillas

S'inaugura una exposició a Altea que serà itinerant per les biblioteques dels municipis de la Comunitat Valenciana que ho sol·liciten.

Es reprén l'homenatge de l'any de Carmelina Sánchez-Cutillas
Es reprén l'homenatge de l'any de Carmelina Sánchez-Cutillas

L'esclat de la pandèmia va obligar a ajornar els actes commemoratius de l'any que ret homenatge a l'escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. La intel·lectual va viure a Altea (Marina Baixa) des d'on es vol divulgar la tasca artística de l'autora de Matèria de Bretanya. Aquest dimecres s'han représ els actes amb una exposició a la plaça de l'Aigua, que serà itinerant per les biblioteques dels municipis de la Comunitat Valenciana que la sol·liciten.

El món digital també vol estar present en aquest reconeixement amb una aplicació sobre la ruta Carmelina. PlayAltea es presenta en valencià, castellà i anglés. Amb un viatge per Matèria de Bretanya, els usuaris podran recórrer textos identificats al llibre i llocs d'Altea que podem trobar en les pàgines d'esta creació, premi Andròmina l'any 1975 i que conté una reflexió sobre el passat, els records i la mitologia. La ruta literària és obra de Joan Borja, comissari de l'exposició juntament amb Maria Àngels Francés.

Per a recordar este referent de la generació literària dels 50, està previst l'edició de l'obra poètica inèdita, així com l'edició de narrativa i treballs d'investigació que passarà per una proposta didàctica en forma de còmic i adreçada al públic de batxillerat.

Es preveu la creació del Centre d'Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas a Altea, ubicat a l'antic edifici de Villa Gadea, on va viure.

També et pot interessar

stats