'Lugares a los que nunca hemos ido' s'emporta la Tessel·la d'Or del 19é Festival de Cinema d'Alacant

El certamen s'ha clausurat aquest dissabte amb el lliurament de premis després d'una setmana plena d'activitats relacionades amb el món audiovisual

Guanyadors i guanyadores del 19é Festival Internacional de Cine d'Alacant
Guanyadors i guanyadores del 19é Festival Internacional de Cine d'Alacant / Festival Internacional de Cine d'Alacant

El Festival de Cinema d'Alacant ha tancat aquest dissabte les portes amb la gala de clausura en la qual Lugares a los que nunca hemos ido, últim llargmetratge de Roberto Pérez Toledo, s'ha alçat amb la Tessel·la d'Or. Els jardins de la Diputació han albergat la gala en la qual s'ha fet el lliurament del palmarés d'aquesta 19a edició.

Lugares a los que nunca hemos ido, està produïda per Francesc Corbera i escrita pel mateix Roberto Pérez Toledo, i en el seu repartiment compta amb Belén Fabra, Francesc Corbera, Pepe Ocio o Ana Risueño, entre altres. A més, el film també ha rebut el premi de la crítica Sergio Balseyro.

'Lugares a los que nunca hemos ido', l'últim llargmetratge de Roberto Pérez Toledo, s'alça amb la Tessel·la d'Or
'Lugares a los que nunca hemos ido', l'últim llargmetratge de Roberto Pérez Toledo, s'alça amb la Tessel·la d'Or

D'altra banda, la pel·lícula Libélulas de l'alacantí Luc Knowles s'ha alçat amb tres guardons: Tessel·la de Plata al millor director; Tessel·la de Plata a la millor actriu, ex aequo per a Milena Smith i Olivia Baglivi; i Tessel·la de Plata a la millor fotografia a Iván Sánchez. El palmarés l'han completat la Tessel·la de Plata al millor guió per a José Luis Acosta per La noche i la Tessel·la de Plata al millor actor per a l'alacantí Miguel Ángel Puro per A diente de perro.

En l'apartat dedicat als curtmetratges, el millor curtmetratge de ficció nacional ha sigut per a Non grata d'Alba Lozano. El premi al millor director ha sigut per a David Valero per Space Frankie, el de millor actriu de curtmetratges per a Alexandra Jiménez per Imposible decirte adiós i el de millor actor per a Eduardo Lloveras per Suelta. Així mateix, el jurat ha atorgat el guardó de millor guió a Borja Soler i Daniel Remón per Mindanao.

Pel que fa al millor curt del Mediterrani, aquest ha sigut per a Free Fall d'Emmanuel Tenenbaum (França); el millor curtmetratge de ficció internacional ha sigut per a Por la razón o La fuerza de Giarella Araya (Xile); amb esment especial per a Daddy de Justas Ramanauskas (Lituània).

Quant a la categoria d'animació, el premi al millor curt nacional s'ha entregat a Umbrellas de José Prats i Álvaro Robles. El millor curtmetratge internacional LGTBI ha sigut enguany Cristiano, d'Adán Pichardo. I, finalment, el premi del públic als curtmetratges d'Alacant Cinema s'ha entregat a Existir, de Cristian Martínez.

Amb l'entrega dels guardons finalitza el festival d'enguany, una cloenda que s'ha pogut seguir en directe a través d'À Punt, mitjà oficial del certamen per tercer any consecutiu.

Durant la setmana que ha tingut lloc el festival s'ha homenatjat l'actriu valenciana Susi Sánchez, amb el Premi d'Honor; el director de cine Fernando González Molina, amb el Premi Lucentum; el còmic i actor Dani Rovira, amb el Premi Ciutat d'Alacant i el compositor Lucas Vidal, amb el Premi Música per a la Imatge.

També s'han pogut gaudir de multitud d'activitats, entre elles la presentació de les sèries Paraíso i 2 años y una vida, conferències sobre l'audiovisual, un laboratori de projectes de ficció i projeccions de llargmetratges i d'uns seixanta curts de díhuit països de tot el món.

També et pot interessar

stats