El cinema alacantí es fa un espai en el panorama cinematogràfic

Professionals i produccions de la terreta es projecten aquests dies en el Festival Internacional de Cine d’Alacant

Els professionals alacantins guanyen protagonisme en el Festival Internacional de Cine d'Alacant, que se celebra fins diumenge a la ciutat / À Punt NTC

El Festival Internacional de Cinema d'Alacant es converteix enguany en un bon aparador del cinema que es fa al territori. Els projectes alacantins van guanyant-se cada vegada més espai en el panorama cinematogràfic actual, per això el certamen que acull la ciutat fins dissabte compta amb una important presència d'actors i actrius, directors, realitzadors i guionistes de "la terreta".

La pel·lícula A diente de perro, l'última producció de José Luis Estañ, és un dels projectes audiovisuals que s’estrena aquest dimarts de la secció oficial del festival. En aquesta producció 100% alacantina, el director de Callosa de Segura no oblida els seus orígens i al seu poble s'ha rodat bona part de la seua òpera prima.

“Els curts han sigut exercicis per a arribar on estem hui en dia”, admet José Luis Estañ en declaracions a À Punt.

Però els alacantins no sols estan darrere de la claqueta, també ho estan davant les càmeres. Per a Miguel Ángel Puro i Allende García ha sigut tot un honor, i una experiència, deixar Madrid per tornar a treballar a casa.

El personal d’una residència de Mutxamel, s’han convertit en actors i actrius per un dia, que reprodueixen en la pantalla gran els seus quefers diaris.

A banda de les pel·lícules de llarga duració, el segell alacantí també el tenen els vint  curtmetratges que participen en la secció Alacant Cinema. Un espai que busca donar visibilitat a les generacions emergents.

Vicente Seva, director del Festival Internacional de Cine d’Alacant, destaca la qualitat dels audiovisuals que es projectaran aquests dies en el certamen: “Es nota la qualitat de les històries, els guions estan molt més treballats, i n'hi ha de tots els gèneres, encara que destaca, sobretot, la comèdia”. 

També et pot interessar

stats