'Como tú', el curt que narra el somni de ser actor amb síndrome de Down

Protagonitzat per l’actor de Mutxamel, Paco Moya, relata les dificultats que ha trobat per a dedicar-se a la interpretació

Paco, l'actor del curt 'Como tu' / À Punt NTC

El Festival de Cine d’Alacant acull aquest dimecres una estrena amb protagonista valencià, Paco Moya, que ha tombat totes les barreres que la societat li intentava imposar per la síndrome de Down que té, i s’ha convertit en un guardonat actor en poc de temps. Aquest dimecres estrena a la seua terra el curt Como tú, que a més és autobiogràfic. 

En aquesta producció Paco relata el dur camí que ha recorregut per a aconseguir el seu somni, ser actor. Una vegada va decidir que volia endinsar-se en aquest àmbit, les seues passes fermes i un any de classes d’interpretació ja li han reportat els seus primers guardons. 

Després del premi a millor curt en el Festival de Cine i Salut Mental de Sevilla, i del millor curt d'inspiració del Festival de Cine de Xile, l'actor mutxameler ha sigut nominat com a millor actor jove en el Festival de Cine de Xile. 

Admetia, davant les càmeres d’À Punt, que aquests reconeixement li donen alé per a afiançar la seua carrera com a actor. No debades, Como tú conta la seua història de superació, com ha aconseguit traspassar les barreres de la seua situació per a actuar. 

“La història és la síntesi de la seua vida, la vaig escriure després de conéixer-la bé. A ell, el fet de tractar-se de la seua pròpia història, l’ha ajudat a interpretar el paper i ho ha fet d’una manera meravellosa”, admet Marco Gosálvez, director del curtmetratge que es podrà veure aquesta nit dins les projeccions del Festival de Cine d’Alacant. 

La producció del curt ha sigut de la acadèmia on estudia, Cinétika, i la resta del càsting, els seus companys. “Paco és un amor, un tio professional i em fa sentir en un núvol. A més, jo tinc dues filles i tampoc m’ha costat molt ser tendra amb ell”, relatava en À Punt Marta Rodríguez, que interpreta la mare de Paco en la ficció. 

Aquest dijous Como tú s'estrena en el Festival de Cine d'Alacant. Mentrestant, Paco continua treballant per a aconseguir el somni de convertir-se en actor professional.

També et pot interessar

stats