Este és l’orde de les actuacions de la final d’Eurovisió

El grup d’Ondara que representa Espanya, Nebulossa, actuarà en octava posició, darrere de Lituània

Nebulossa durant els assajos del festival d'Eurovisió 2024
Nebulossa durant els assajos del festival d'Eurovisió 2024 / EFE/RTVE

Suècia obrirà la final d’Eurovisió i Àustria la tancarà. Entremig, hi haurà 24 actuacions més, les dels països que s’han classificat en les semifinals de dimarts i dijous i les dels cinc que tenen garantida l’actuació per ser els que més aportació econòmica fan al festival, els coneguts com a Big Five. Espanya serà l'octava a eixir a l’escenari per a interpretar "Zorra", una actuació que pot eclipsar el lituà Silvester Belt, qui eixirà a l’escenari just davant, en la sèptima posició.

Una vegada acabades les semifinals, l’organització del festival ha comunicat l’orde d’actuació, un detall que més enllà de l’hora a què eixiran a l’escenari, algunes veus apunten que, fins i tot, pot condicionar els resultats. De fet, enguany, com a novetat, per a moderar l'efecte de l’orde d'actuacions es permetrà votar als televidents des de l'inici.

Així, el croat Baby Lasagna, que lidera les prediccions de victòria, eixirà a l'escenari en el lloc 23 de la final, poc després d'un dels seus principals rivals, el suís Nemo, en el lloc 21, mentre que el francés Slimane cantarà en el privilegiat penúltim lloc.

L'amfitriona, Suècia, serà l'encarrega d'obrir la final, mentre que el tancament estarà a càrrec de l’austríaca Kaleen i els seus ritmes discotequers. La israeliana Eden Golan, que s'ha situat en segon lloc de les apostes, actuarà en sexta posició.

Com ella, la resta de països amb opcions al triomf, segons els vaticinis, participaran en la primera meitat de la taula, la qual cosa, en teoria, reduirà les seues opcions. Així, Ucraïna, actuarà en segon lloc; els Països Baixos, ho farà en el quart; Irlanda, desé, i Itàlia, en el lloc que fa quinze.

El duo Nebulossa, representant d'Espanya en Eurovisió 2024, actuarà en l'octau lloc de la final. L'impacte de "Zorra" en els espectadors, no obstant això, podria veure's esmorteït per un altre tema de tall electrònic i sintetitzadors, el del lituà Silvester Belt, que eixirà a l’escenari just davant.

Este és l'orde complet d'actuacions:

  1. Suècia
  2. Ucraïna
  3. Alemanya
  4. Luxemburg
  5. Els Països Baixos
  6. Israel
  7. Lituània
  8. Espanya
  9. Estònia
  10. Irlanda
  11. Letònia
  12. Grècia
  13. El Regne Unit
  14. Noruega
  15. Itàlia
  16. Sèrbia
  17. Finlàndia
  18. Portugal
  19. Armènia
  20. Xipre
  21. Suïssa
  22. Eslovènia
  23. Croàcia
  24. Geòrgia
  25. França
  26. Àustria

També et pot interessar

stats