Qui és Sergio Jaén, l’il·licità que ha dissenyat l’actuació d’Irlanda per a Eurovisió

El director de 22 anys també va dirigir el videoclip de Bambie Thug, una de les candidatures favorites del concurs, i ha treballat per a Dua Lipa

Sergio Jaen, l'il·licità que ha dissenyat l'escenografia de Bambie Thug, la candidata irlandesa a Eurovisió
Sergio Jaén, l'il·licità que ha dissenyat l'escenografia de Bambie Thug, la candidata irlandesa en Eurovisió / EFE i sergiojaendirector.com
08 de maig 2024 - 13:55

Arriscada, transgressora i provocativa. Així han descrit l’actuació de Bambie Thug, la candidatura d’Irlanda per al Festival d’Eurovisió que es disputarà dimarts a la nit al Malmö Arena. Una posada en escena que l’ha col·locat, amb Croàcia, com a favorita després de la primera semifinal del festival que es va celebrar este dimarts i que ha eixit del cap d’un il·licità de 22 anys, Sergio Jaén. 

Fins a este director i productor va arribar l’encàrrec de la cadena pública irlandesa RTÉ de crear —en temps rècord de cinc dies, com ha confessat Jaén en el canal de YouTube Eurovision Spain— l’univers pertorbador i expressiu del videoclip de Doomsday Blue, la cançó triada per a representar el país en Eurovisió. La producció audiovisual va agradar tant que l’equip irlandés va tornar a confiar en Sergio Jaén per a dissenyar un dels elements clau per a l’èxit de Bambie Thug en el festival, l’escenografia.

La proposta de l’il·licità va ser, sense dubte, una de les més comentades i celebrades de la primera semifinal. Bambie Thug ja havia actuat en directe en el programa irlandés de televisió The Late Late Show feia tres mesos, però Jaén va decidir fer un gir important a l’escenografia, amb una pujada evident de l’impacte visual. Sobre l’escenari, una sessió de ouija en què els llums de neó, la coreografia, els audiovisuals i un minuciós treball de maquillatge i vestuari van incrementar l’espectacularitat de la ja de per si potent aposta vocal i instrumental de la cançó de Thug.  

No és la primera vegada que este jove valencià té entre mans un projecte d’abast internacional. En el portafolis del director i productor trobem clientes tan rellevants per a la indústria musical mundial com l’anglesa Dua Lipa, per a qui va produir el vídeo d’una sessió en acústic fa un mes. 

Va nàixer a Elx, però es va establir a Londres, on va estudiar cine i televisió i ha desenvolupat fins ara la seua carrera professional. Entre els seus treballs com a director i productor hi ha curtmetratges, anuncis i vídeos promocionals per a artistes anglesos, espanyols i d’altres països. La seua faena també ha sigut reconeguda amb premis com el de millor director de Valeiff o el de millor curtmetratge de Ficie.  

Sergio Jaén, que es defineix com a queer, destaca el seu interés per “parlar d'injustícies socials i drets humans”. En les seues paraules, “sent la necessitat de mostrar a la gent el que observe i experimente, però que no puc explicar amb paraules, així és com la meua faena comença a prendre forma”, resa una cita en la seua pàgina web. 

També et pot interessar

stats