"L’art i la vida", l’exposició que celebra Carmen Alborch en el tercer aniversari de la seua mort

El Centre del Carme exhibeix el llegat de l'exministra de Cultura amb imatges personals, obres d'art d'amics i objectes que marcaren una època

Imatges de l'exposició Carmen Alborch. L'Art i la Vida, en el CCCC
Imatges de l'exposició Carmen Alborch. "L'art i la vida", al CCCC / À Punt NTC

Aquest diumenge es compleixen tres anys des la mort, als 71 anys, de Carmen Alborch, ministra de Cultura, escriptora, degana de la Universitat de València i tot un referent per al moviment feminista. Només unes setmanes abans, el 9 d'octubre, la primera directora de l'IVAM havia sigut guardonada amb l'Alta Distinció de la Generalitat, un reconeixement que va aprofitar per a demanar que el feminisme es declarara patrimoni de la humanitat.

No obstant això, la presència d'aquesta gran valenciana, tota una icona de la modernitat, continua viva i el seu llegat, inesborrable. Prova d'això és l'exposició "L'art i la vida" que pot visitar-se actualment al Centre del Carme de València, on a través d'imatges personals, obres d'art i objectes s'homenatja la seua trajectòria professional al mateix temps que família, amics i companys recorden la seua personalitat extravertida i lluitadora.

El fil conductor de la mostra és el llibre autobiogràfic "La ciutat i la vida", en què Alborch parlava de la seua ciutat, però també mostrava les seues conviccions. Rafa, el germà, també considera que l'exposició vol retre homenatge a la generació de Carmen, que va obrir molts horitzons de llibertat per als que van vindre després.

L'exposició, comissionada per Salvador Albiñana i José Vicente Plaza, és gratuïta i es pot visitar fins al 9 de gener de 2022.

També et pot interessar

stats