Carmen Alborch: “Hi ha dues paraules imprescindibles: lluita i esperança. Ara lluitem amb molta esperança”

L’exministra de Cultura ha afirmat que el feminisme "hauria de ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat".

Discurs de Carmen Alborch

L’exministra de Cultura, Carmen Alborch, ha afirmat que en la seua trajectòria professional i personal hi ha dos paraules que són imprescindibles, lluita i esperança, i “ara lluitem amb molta esperança”.

Alborch ha fet aquestes declaracions en el discurs com a representant dels guardonats en els premis Nou d’Octubre 2018 que s’han lliurat aquest dimarts en el Palau de la Generalitat i on ha sigut premiada amb l’Alta Distinció de la Generalitat.

L’exministra ha reconegut estar molt agraïda de rebre el mateix reconeixement que el dispositiu que va rebre els migrants que navegaven amb el vaixell Aquarius. “Estic molt orgullosa de compartir el premi amb el dispositiu de l'Aquarius. Compartim una motivació vital: construir un món millor i crec que fins a l'últim sospir estarem ahí per a fer-ho”, ha assegurat.

A més, Alborch ha fet referència a la lluita pel feminisme que ha definit la seua trajectòria professional. Ha afirmat que hui dia hi ha un efecte contagi ja que “s’escolten moltes veus i molt diferents, hi ha moltes dones i molts homes que ens han acompanyat” i ha posat com a exemple d’èxit que Eva Alcón i Mavi Mestre hagen aconseguit ser les primeres dones rectores de dues universitats valencianes. Alborch ha afirmat que el feminisme “ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans” i que per això “hauria de declarar-se patrimoni immaterial de la humanitat”.

En el seu discurs, l’exministra ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la seua presència, així com al president de la Generalitat, Ximo Puig i especialment a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per la seua lluita en la coordinació de l’arribada de l’Aquarius.

Carmen Alborch és una política i escriptora valenciana. Va ser ministra de Cultura entre 1993 i 1996, en l’últim govern de Felipe González, i diputada socialista en les legislatures sisena, setena i huitena. A més, va ser presidenta de la comissió de control parlamentari d’RTVE i presidenta de la comissió mixta dels drets de la dona i de la igualtat d'Oportunitats al parlament espanyol. En l’àmbit autonòmic, va ser directora general de Cultura de la Generalitat i directora de l'Institut Valencià d'Art Modern.

També et pot interessar

stats