Mor l’exministra de Cultura Carmen Alborch

La capella ardent s'ha obert al Tanatori Municipal de València on tindrà lloc demà el funeral en la més estricta intimitat.

Mor l’exministra de Cultura Carmen Alborch

L’exministra de Cultura, Carmen Alborch, ha mort aquest dimecres als 70 anys, segons ha pogut confirmar À Punt NTC de fonts familiars. Les restes mortals de l'exministra socialista de Cultura, Carmen Alborch, han sigut traslladats al Tanatori Municipal de València. El funeral s'oficiarà aquest dijous en la més estricta intimitat. 

La família de Carmen Alborch és conscient de l'afecte que moltes persones sentien per l'exministra, però consideren que el moment per a homenatjar-la ha de ser un altre i no en el funeral de demà.

La política i intel·lectual valenciana va rebre el passat Nou d'Octubre l'Alta Distinció de la Generalitat. Un guardó que reconeixia una vida dedicada a la lluita per la igualtat i la cultura

Afiliada a les files socialistes, el 1988, es va convertir en directora de l’Institut Valencià d’Art Modern. Amb el conservador, Vicent Todolí, va aconseguir l’equilibri perfecte, entre modernitat i públic, de la institució. Cinc anys després arribava el reconeixement en forma de cartera.

El 1993, Alborch es va convertir en ministra del govern de Felipe González. Al capdavant del ministeri va aconseguir tornar la cultura al centre de les prioritats del govern i el cine al lloc que li corresponia gràcies a l’aprovació d’una llei.

Retirada de la vida política, en la qual també es va atrevir a ser candidata a l’alcaldia de València, Carmen Alborch va reprendre les classes de dret mercantil a la facultat de la qual va ser la primera dona degana. Fora, al carrer, va continuar militant i defenent sense fissures el feminisme.

L’exministra va rebre nombroses distincions per la seua lluita per la igualtat com ara el Premi de Dones Progressistes, el Premi Rosa Manzano i el Premi de la Federació d'Associacions de Dones Rurals. Alborch també era sòcia d'honor de l'Associació Clàssiques i Modernes i de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues. 

Entre els guardons, destaca la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura i la Creu d'Honor de Sant Ramon de Penyafort. 

També et pot interessar

stats