L’Any Sorolla arranca amb una mostra de 70 pintures dels grans artistes adquirides per al patrimoni públic

L’exposició, a l’antic edifici de Correus de València, inclou peces de Sorolla, Zurbarán, Joan de Joanes o Josep de Ribera que després passaran al Museu de Belles Arts

L'obra 'Labradora valenciana', a la dreta, és el cartell de l'exposició que s'inaugura aquest divendres al Palau de les Comunicacions
L'obra 'Llauradora valenciana', a la dreta, és el cartell de l'exposició que s'inaugura aquest divendres al Palau de les Comunicacions / Rober Solsona (Europa Press)

València dona aquest divendres el tret d’eixida a l’Any Sorolla. I ho fa, com no podia ser d’una altra manera, amb una exposició de pintures, entre les quals hi ha algunes del gran mestre de la llum. Seran més de 70 pintures, les de la col·lecció Lladró que ha adquirit la Generalitat per al patrimoni col·lectiu i entre les quals hi ha, a més de peces de Sorolla, de grans artistes com ara Zurbarán, Joan de Joanes o Josep de Ribera.

A més de les 71 pintures que des d’aquest dissabte es podran visitar al Palau de les Comunicacions, l’antic edifici de Correus a la plaça de l’Ajuntament de València, hi ha dues escultures, també adquirides dins de la col·lecció comprada a la família Lladró. Després totes aquestes obres passaran al Museu de Belles Arts de València.

La mostra, que porta per títol "De la foscor a la llum" servirà per a iniciar el programa d’activitats de l’Any Sorolla. Paral·lelament, a la mostra, s’han organitzat nombroses activitats, com ara trobades amb especialistes en la pintura de Sorolla, del qual se celebra enguany el centenari.

El ministeri compra un quadre de Sorolla

D’altra banda, el mateix dia en què s’inaugura aquesta exposició, s’ha conegut que el ministeri de Cultura ha adquirit per 110.000 euros l'obra de Joaquim Sorolla i Bastida Presa d'hàbit, una aiguada sobre paper, que s’incorporarà al Museu Sorolla de Madrid, de titularitat estatal.

La compra, que s’ha fet pública a través del Butlletí Oficial de l’Estat, la va realitzar el ministeri al desembre, en exercir el dret de tanteig sobre l'obra.

També et pot interessar

stats