Les 72 obres de la col·lecció Lladró que ha comprat el Consell ja estan a València

Formaran part del patrimoni públic valencià obres pictòriques d'autors com Joan de Joanes, Ribera, Pinazo, Sorolla i Zurbarán

Acte de presentació de l'acord amb la familia Lladró, a novembre de 2022
Acte de presentació de l'acord amb la família Lladró, el novembre del 2022 / GVA

Un total de 72 obres d'art adquirides per la Generalitat a la família Lladró han arribat ja a la Comunitat Valenciana procedents de Madrid. Durant aquest divendres es dipositaran al Palau de les Comunicacions de València, segons han informat fonts del Govern valencià.

Aquesta col·lecció estarà exposada en l’antic edifici de Correus fins al trasllat definitiu al Museu de Belles Arts. La visita de la mostra serà debades i comptarà amb set pintures de l’artista valencià Joaquín Sorolla. 

La Generalitat i la família Lladró van formalitzar el passat mes de novembre l'acord pel qual la col·lecció de 73 obres pictòriques d'autors com Joan de Joanes, Ribera, Pinazo, Sorolla i Zurbarán van passar a ser patrimoni públic valencià.

L'adquisició es va fer per un import de 3,7 milions d'euros i inclou obres com Jo soc el pa de la vida o Llauradora valenciana de Joaquim Sorolla, una de les més grans del pintor, de 5,5 metres de llarg, i La Verge en meditació de Zurbarán.

La col·lecció Lladró va començar a formar-se a partir dels anys huitanta per voluntat de l'empresari Juan Lladró, mort en 2017, l'assessor principal del qual era Alfonso Emilio Pérez Sánchez, director del Museu del Prado entre 1983 i 1991, que va publicar el catàleg de l'obra.

Lladró va realitzar la col·lecció amb la idea de posar-la a la disposició del públic i la seu de l'empresa a Tavernes Blanques (València) va acollir l'exposició de les peces de la col·lecció, si bé amb la venda de l'empresa en 2017 la col·lecció es va traure de les instal·lacions i va ser emmagatzemada a Madrid.

També et pot interessar

stats