La Generalitat compra la col·lecció Lladró per 3,7 milions d’euros

Les 73 obres del fons formaran part del Museu de Belles Arts Sant Pius V

Un dels quadres que integra la col·lecció
Un dels quadres que integra la col·lecció / Museu de Belles Arts de València

La Generalitat ha iniciat el procés d'adquisició dels fons artístics de Juan Lladró, una col·lecció de 73 obres d'art nacional i de fora, per un import de 3,7 milions d'euros. 

La col·lecció entrarà a formar part del fons del Museu de Belles Arts Sant Pius V de València. Quatre obres del valencià Joan de Joanes i set de Sorolla, junt amb peces de referents de l’art espanyol, com Zurbarán i Ribera, enriquiran el museu i contribuiran a “rellançar la col·lecció museogràfica”, segons el director, Pablo González Tornel.

La col·lecció Lladró va començar a formar-se a partir dels anys huitanta per voluntat de Juan Lladró, mort el 2017, l'assessor principal de la qual era Alfonso Emilio Pérez Sánchez, director del Museu del Prado del 1983 al 1991.

Lladró va fer la col·lecció amb la finalitat de posar-la a la disposició del públic i la seu de l'empresa de porcellana Lladró a Tavernes Blanques (Horta Nord) va acollir l'exposició del fons artístic. Amb la venda de l'empresa el 2017, la col·lecció la van traure de les instal·lacions i la van emmagatzemar a Madrid.

Després d'un primer intent el 2018 de portar la col·lecció a València qui llavors era director del museu, José Ignacio Casar, les obres en formaran part una vegada concloguen els tràmits administratius.

També et pot interessar

stats