El Palau Reial de Madrid acull una exposició immersiva dedicada a Sorolla

S’exposaran fins a 24 obres originals del pintor, moltes d’elles procedents de col·leccions particulars

Un dels quadres de la mostra / À Punt NTC

El Palau Reial de Madrid acull, a partir d'aquest divendres i fins al 23 de juny, una exposició inèdita al voltant del pintor valencià Joaquim Sorolla. Amb motiu del centenari de la seua mort, Sorolla a través de la luz acosta els visitants tant la figura de l’artista com la seua obra a través d’una experiència immersiva. 

L’exposició, gràcies a les noves tecnologies, potencia les experiències sensorials a través de la llum, el color i el moviment. A més, s’exposaran fins a 24 obres originals del pintor, moltes procedents de col·leccions particulars i que s’han vist en poques ocasions. 

“Ha sigut una prioritat que les obres foren d’una alta qualitat. Amb les llums de Sorolla, però a l’aire lliure i també hem buscat que el nombre més gran de quadres foren procedents de col·leccions particulars, perquè sorprengueren els visitants”, explica la besneta de l’artista, Blanca Pons Sorolla. 

Les dues primeres sales estan cobertes en tot el seu perímetre per multipantalles LED, amb so i imatge en moviment que amplien i intensifiquen l'efecte sensorial de la pintura. Una experiència que envolta de llum i color en què també estan presents les seues principals obres mestres en altíssima resolució, combinades i animades.

A continuació, al llarg de quatre sales es presenten les obres al voltant dels tres temes més representatius del pintor: els retrats reals i els jardins, la mar i la platja, com el gènere més present en la seua obra i més conegut i benvolgut pel gran públic, i els retrats familiars, amb què es va iniciar com a retratista a l'aire lliure.

Passejar per la Malva-rosa, i veure la mar i la llum valenciana, tot i estar a Madrid, serà possible només amb unes ulleres de realitat virtual. L’exposició és una cita més per afegir a l'extensa agenda de l'Any Sorolla. 

També et pot interessar

stats