La Comissió Nacional del Centenari Sorolla comença amb trenta activitats programades

Preveu exposicions en vint ciutats d'Espanya i el món. El Museu de Belles Arts de València rebrà la mostra "Sorolla. Orígens" i presentarà la col·lecció d'obres del pintor valencià de la col·lecció Masaveu

Comissió Nacional del Centenari Sorolla a Madrid / Ministeri de Cultura

La Comissió Nacional del Centenari Sorolla ha quedat aquest dijous constituïda a Madrid en una reunió presidida pel ministre de Cultura, Miquel Iceta, amb l'objectiu "de potenciar el coneixement de l'obra" del pintor valencià.

"Per a nosaltres és molt important en un any en què és cert que estem embarcats en la celebració de l'Any Picasso no oblidar tampoc el patrimoni pictòric de pintors com Joaquim Sorolla que tenen reconeixement a Espanya i al món, perquè siga encara més conegut", ha declarat Iceta abans de l'acte.

En la reunió s'ha aprovat l'ampli programa d'activitats 100 anys de la defunció de Joaquim Sorolla, coordinat per la Fundació Sorolla i el Museu Sorolla, on hui ha tingut lloc la reunió.

Obert a la incorporació de noves activitats, fins al final del 2024 aquest programa preveu més de trenta exposicions en 27 institucions culturals i museístiques en vint ciutats d'Espanya i de països com Dinamarca, els Estats Units i Itàlia. A més, s'ha donat el vistiplau al manual d'identitat gràfica i d'ús del logo del centenari.

La Comissió Nacional del Centenari Sorolla està constituïda com un òrgan col·legiat interministerial, en el qual també participen representants de la Generalitat, la Comunitat de Madrid, la Diputació de València, l'Ajuntament de València i l'Ajuntament de Madrid.

També en formen part persones de reconegut prestigi o representants d'institucions, com és el cas del Museu Sorolla, que protagonitza bona part de la programació.

És un dia molt especial. Nosaltres celebrem la seua figura i obra des que es va crear aquest museu en 1931 i això ens proporciona un impuls renovat amb el qual hem preparat un ambiciós programa Enrique Varela - Director del Museu Sorolla

"És un dia molt especial. Nosaltres celebrem la seua figura i obra des que es va crear aquest museu el 1931 i això ens proporciona un impuls renovat amb el qual hem preparat un ambiciós programa", ha declarat el seu director, Enrique Varela, que ha augurat que per al final del 2024 podrien estar concloses totes les obres d'ampliació i rehabilitació de la seua seu.

Allí s'han inaugurat ja les primeres mostres, "Sorolla. Orígens" i "Sorolla ha mort! Visca Sorolla", que repassen respectivament els primers i els últims anys de l'artista.

A l'abril, acollirà així mateix la nova exposició "Joaquim Sorolla enfront de la mar, per Manuel Vicent". Es tracta d'un comissariat literari on conviurà la pintura amb la literatura de l'escriptor de la Vilavella.

Ja a València, la ciutat natal del pintor, hi haurà així mateix un gran nombre d'exposicions en diferents seus, com el Museu de Belles Arts de València, que rebrà la mostra "Sorolla. Orígens" i presentarà la col·lecció d'obres d'aquest autor de la col·lecció Masaveu.

També et pot interessar

stats