L'alzireny Arnau Bataller s’embarca per segona vegada en la carrera dels Goya

El músic opta al guardó a millor composició per la banda sonora de La paradoja de Antares

El compositor Arnau Bataller en l'entrevista que va concedir a À Punt / À Punt NTC

Les composicions musicals que ha fet l’alzireny Arnau Bataller per a La paradoja de Antares poden guanyar un dels Goya el dissabte. El músic, que està nominat per segona vegada als màxims guardons del cine espanyol, tot i veure’s sorprés per la nominació a la millor música original, assegura estar il·lusionat davant la gala de dissabte.

Ja sap el que es viu quan s’està entre la llista d’aspirants a aconseguir un capgros dels Goya. És la segona vegada que hi opta, ja va estar nominat per la banda sonora de Mediterráneo i el 2022 es va emportar un premi Gaudí per la banda sonora que havia creat per a la pel·lícula que reflectia el drama de la immigració a la mar.

“Mai de la vida m'haguera esperat que estaria nominat per una pel·lícula tan, tan xicoteta que, com aquell que diu, l'han feta entre quatre amics. I és una pel·lícula que no ha tingut molta difusió”, manifestava Arnau Bataller a À Punt.

Una alumna entre les aspirants

Més enllà de ser una pel·lícula modesta, la nominació als Goya per la música que ha creat per a La paradoja de Antares li fa especial il·lusió perquè comparteix nominació amb Natasha Arizu, que va ser alumna seua del màster de bandes sonores que va impartir.

Amb esta segona nominació als premis de referència del cinema espanyol, el compositor d'Alzira veu reconegut el seu treball, però també la docència que imparteix a l'Escola Superior de Música de Catalunya. “Fa uns anys no estava segur que servirà per a alguna cosa, ara crec que sí que està servint i és una manera també de dignificar la nostra professió", apuntava.

En la pel·lícula que firma Luis Tinoco, el treball d'Arnau Bataller demostra que la banda sonora pot ser un element clau del guió cinematogràfic: “Des del principi ho vam veure molt clar, necessitava una música gran i vam decidir que intentaríem gravar amb orquestra i crear una banda sonora que, si no m’equivoque, estarà entre els 60 o 65 minuts de durada, que és prou música en una pel·lícula”.

Caldrà esperar fins al dissabte per a saber si, aquesta vegada sí, el veredicte de l’Acadèmia del Cine porta fins a la Comunitat Valenciana un nou reconeixement a la música. 

També et pot interessar

stats