El kit del SanSan de Benicàssim: entrada i passaport Covid

El festival reunirà 20.000 persones, el 40% de l’aforament, i serà dels primers festivals d’Espanya a exigir el document sanitari o una prova negativa per a entrar-hi

El públic segueix, davant l'escenari, una de les actuacions d'una edició anterior del festival SanSan, que acull Benicàssim
El públic segueix, davant l'escenari, una de les actuacions d'una edició anterior del festival SanSan, que acull Benicàssim / SanSan Festival

El SanSan, que se celebrarà a Benicàssim l’últim cap de setmana d’octubre, serà un dels primers festivals d’Espanya que exigirà el passaport Covid o una prova diagnòstica que acredite no estar contagiat. D’aquesta manera, el festival de la Plana Alta, que pretén reunir 20.000 persones, serà el primer que aplicarà el nou protocol que ha impulsat la Conselleria de Sanitat perquè es reduïsquen les possibilitats de contagi de coronavirus als recintes a l’aire lliure dels grans esdeveniments. 

En compliment de la nova normativa autonòmica, el SanSan exigirà el certificat Covid digital de la Unió Europea, que demostra que l’usuari té la pauta completa de vacunació contra la Covid; una prova d'antígens negativa realitzada 24 hores abans de l'accés al recinte o una prova PCR negativa efectuada en les 48 hores prèvies.

Segons ha informat l'organització del SanSan, aquest festival tindrà un format molt similar al dels grans festivals previs a la pandèmia i es convertirà en el primer esdeveniment multitudinari d'aquestes característiques a Espanya i en la Comunitat Valenciana. La Generalitat ha sigut pionera a aprovar un protocol sanitari per a la celebració d'esdeveniments i festivals musicals a l'aire lliure.

El festival preveu arribar als 20.000 assistents, la qual cosa suposa un 40% del recinte, encara que la normativa autoritza un 100% de l'aforament, i es respectaran els 2,25 metres quadrats de superfície per persona pertinents.

"Hem deixat arrere mesos de molta incertesa i esforç col·lectiu, però l'espera valdrà la pena per a poder gaudir del primer gran festival de la temporada", ha assegurat Roberto Recuero, director del SanSan. "Tenim més ganes de SanSan que mai, de retrobar-nos amb el públic i els artistes en les millors condicions possibles", ha afegit.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que el protocol s'ha aprovat davant l'evolució positiva de la pandèmia i amb l'objectiu que puguen desenvolupar-se aquest tipus d'esdeveniments a l'aire lliure "amb les màximes garanties sanitàries i de seguretat".

Els assistents al SanSan de Benicàssim podran moure's amb llibertat pel recinte, ballar sense limitació i consumir begudes o aliments en qualsevol punt de l'espai. L'ús de la mascareta serà obligatori en tot moment, també en l’entrada i eixida del recinte, excepte en el moment de consumir. Hi haurà gel hidroalcohòlic a la disposició del públic i s'establiran diferents itineraris específics per a controlar els fluxos de persones i evitar les aglomeracions.

També et pot interessar

stats