El jurat pren nota dels detalls de les fogueres i emetrà el veredicte poc abans de l’Ofrena

Una desena de monuments d’especial es disputen el títol de millor foguera d'Alacant

La creativitat, l’equilibri, el cromatisme i la crítica són alguns dels aspectes que avalua el jurat de fogueres / À Punt NTC

Alacant ja està immersa en la festa i això s’aprecia, no sols en els cantons que prenen les fogueres, ja totalment finalitzades, sinó també en el formiguer de visitants que comença a recórrer-les abans que aquest dijous de vesprada es coneguen els premis i s’acumulen els visitants al voltant de les guardonades.

Al llarg del matí, el jurat ja ha pres bona nota del detall de cadascuna de les 89 fogueres que es planten enguany a la ciutat, a més de l'oficial que no entra en concurs, i també de les portalades de les barraques decorades.

El veredicte, tant d’aquests dos elements que entren en concurs com dels carrers adornats, s’emetrà aquest dijous de vesprada, poc abans que molts dels comissionats emprenguen el camí cap a la Cocatedral de Sant Nicolau per a participar en l’Ofrena.

Els nervis es respiren, sobretot, en la desena de fogueres d’especial, entre les quals recaurà, previsiblement, el títol de millor foguera de 2023. Totes elles anhelen reviure l’alegria que ja ha viscut una comissió, la del Baver - Els Antigons, que aquest dimarts aconseguia la victòria en la categoria infantil.  

La creativitat, l’equilibri, el cromatisme i la crítica són alguns dels aspectes que el jurat de fogueres avalua en totes les categories. Durant la nit de la plantà, no hi ha hagut cap incidència i totes les comissions han arribat a temps perquè els seus monuments lluïren perfectament quan ha passat el jurat.

Aquesta vesprada també està programat un dels actes més solemnes de la festa: l’Ofrena de flors a la Mare de Déu del Remei, que discorrerà des de la plaça dels Estels fins a les portes de la Cocatedral de Sant Nicolau. Les flors que portaran enguany els comissionats configuraran diversos tapissos que commemoraran el 25 aniversari de la coronació de la Mare de Déu del Remei.

En aquesta primera jornada d’Ofrena, desfilaran les comissions de la 1 a la 43. Tancant l’acte anirà la bellesa del foc infantil, Inés Llavador, i les seues dames. La resta de fogueres participaran dijous en aquest acte, en la que serà l'última jornada d’Ofrena. 

També et pot interessar

stats