Instal·len rèpliques de dinosaures a escala real per a fomentar el turisme paleontològic

Són figures que fan entre 3 i 8 metres ubicades en sis municipis amb jaciments a les comarques dels Ports, l'Alt Palància, els Serrans, la Canal de Navarrés i l'Alacantí.

Instal·len rèpliques de dinosaures a escala real per a fomentar el turisme paleontològic
30 d'agost 2018 - 20:30

Turisme Comunitat Valenciana ha començat a instal·lar sis rèpliques de dinosaures a escala real, així com tanques i elements de senyalització interpretativa en sis municipis que disposen de jaciments paleontològics.

En concret, se situen en les poblacions amb més riquesa de restes paleontològiques. Segons ha indicat el secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, l'objectiu és "reforçar encara més els escenaris i propiciar les escapades de turisme paleontològic".

La primera d'aquestes rèpliques, la mida de les quals oscil·la entre els 3 i 8 metres, s'ha instal·lat al jaciment Anna de Cinctorres, a la comarca dels Ports. Aquest lloc està musealitzat i s'hi han recuperat més de 600 fòssils que l'han convertit en un dels jaciments estatals més importants del Cretaci inferior.

Durant els pròxims mesos està previst instal·lar-ne al jaciment Vallivana de Morella, (Ports), a la Badina de Begís (Alt Palància), al de Corcolilla d'Alpont (Serrans), al jaciment Tambuc de Millars (Canal de Navarrés) i al jaciment Límit K/T a Agost (Alacantí).

"Es vol reforçar l'atractiu d'aquests jaciments per a augmentar les visites", ha assenyalat Colomer. "Volem incorporar el turisme paleontològic entre els productes turístics que caracteritzen l'oferta turística de la Comunitat Valenciana com un producte més que contribuïsca al desenvolupament econòmic i social de l'interior valencià", ha apuntat el secretari autonòmic.

En aquesta línia, ha recordat que en un estudi recent impulsat per Turisme per a la configuració d'un producte turístic basat en el patrimoni paleontològic valencià s'han identificat un total de 36 recursos —entre jaciments, museus i col·leccions museogràfiques— relacionats amb el patrimoni paleontològic i amb potencialitat per a incorporar-se a l'oferta turística. A més, preveu una sèrie d'accions per a posar en marxa el producte, entre les quals es troba aquesta iniciativa.

A l'abril, Turisme Comunitat Valenciana va firmar el contracte amb una empresa especialitzada en desenvolupaments museístics i paleontològics, per un import d'adjudicació de 183.506,13 € (IVA inclòs) i s'estima que les reproduccions estaran totalments instal·lades en les ubicacions previstes de cada municipi en el quart trimestre de 2018.

També et pot interessar

stats