La Generalitat autoritzarà festivals de música aquest estiu amb mesures anti-Covid

Puig anuncia que s’estan estudiant alternatives basades en el principi “de prudència” per a evitar contagis

El ministre de Cultura i el cap del Consell en la roda de premsa posterior a la constitució de la comissió que coordinarà les activitat de l'any Berlanga
El ministre de Cultura i el cap del Consell en la roda de premsa posterior a la constitució de la comissió que coordinarà les activitats de l'any Berlanga / Ana Escobar (Efe)

La Comunitat Valenciana tornarà a acollir festivals de música aquest estiu. De fet, la Conselleria de Sanitat estudia ja com celebrar un concert pilot, amb determinades mesures per a previndre contagis, semblant al de Love of Lesbian que es va celebrar a Barcelona.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha afirmat que el Consell té “l’ambició clara” que “es puguen celebrar els màxims festivals de caràcter musical o cultural aquest estiu”. 

Ara bé, el  cap del Consell ha remarcat que aquests esdeveniments culturals s’organitzaran basant-se en la prudència. Per això, i en referència als festivals culturals, Puig ha afirmat que Sanitat “estudia les possibles accions en diferents escenaris”. 

Responsables del departament d’Ana Barceló i promotors musicals valencians van assistir al concert, de vora 5.000 persones, que es va celebrar a Barcelona. El primer celebrat a Espanya amb la nova situació sanitària, que contemplava mesures com la garantia de la distància de seguretat o un test d’antígens obligatori, i del que aquesta setmana coneixíem que no s’havia convertit en focus de contagis, perquè tan sols s’havien diagnosticat posteriorment sis contagis, quatre dels quals no estan vinculats al concert.

La recuperació dels concerts massius era una de les reivindicacions del sector musical. Petició que ara sembla, pel que ha anunciat Puig, que serà viable aquest estiu, encara amb limitacions. 

Algunes d’aquestes activitats multitudinàries, probablement seran les que se celebraran amb motiu de l’any Berlanga des d’enguany fins al juny de l’any que ve, i el programa del qual es presentarà d'ací a uns dies. 

Aquest divendres s’ha constituït la comissió commemorativa de l’Any García Berlanga, un acte al qual ha assistit el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Al llarg de l'any que ve se celebraran una sèrie d’activitats culturals al voltant del cineasta valencià, que actuaran “com a palanca per al renaixement cultural” després de la parada a què ha obligat la pandèmia, segons ha expressat Puig. 

Rodríguez Uribes ha apuntat que Berlanga sempre va aportar “una visió del món oberta, crítica, amb sentit de l’humor, allunyada d’allò políticament correcte, que reflectia el símptoma de la societat quan les coses no anaven bé”, una situació que, des del punt de vista del ministre, coincideix amb la situació actual. 

Aprofitant la constitució de la comissió commemorativa de l’Any García-Berlanga, el ministre de Cultura ha anunciat dues iniciatives internacionals per a difondre el llegat del cineasta valencià: un cicle de pel·lícules de Berlanga a les seus de l’Institut Cervantes de diversos països del món i la difusió de la seua producció en la fira del llibre de Frankfurt, la major fira del llibre del món.

També et pot interessar

stats